RABİA GÜL

EN İYİ ÖRNEK PEYGAMBERİMİZ

 

 

                                        HER GÜNE BİR AYET BİR HADİS

AYET: “Andolsun ki, Allah’ın Resulü’nde sizin için (her hususta) güzel bir örnek vardır.”

(Ahzab; 21)

HADİS: “”Benim nasıl namaz kıldığımı gördüğünüz gibi siz de öylece namaz kılınız.”

HİKAYE

EN İYİ ÖRNEK PEYGAMBERİMİZ

Dini ve ahlaki hayatımızın en büyük örnek şahsiyeti hiç şüphesiz yok ki, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’dir (sav).  Alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber, Efendimizin örnek hayatı incelendiğinde; O’nun örnek insan olduğu açıkça görülür. Allah Resulü, kimsenin ayıbını yüzüne vurmaz, hoşlanmadığı ve yanlış gördüğü bir davranış olursa o davranışı yapanların kim olduğunu belirtmeden ve kimseyi kırmadan, yanlışları düzeltir; kimsenin sözünü kesmez, konuşması bitinceye kadar dinler, kimsenin gizli hallerini araştırmaz, kendini ilgilendirmeyen konularla meşgul olmazdı. Allah’a hürmetsizlik yapılmadıkça, kendisine karşı yapılan kötülükleri bağışlar, eline fırsat geçse de intikam almayı düşünmezdi. Zengin-fakir, efendi-köle, büyük-küçük ayrımı yapmadan insanları eşit tutardı.Hz. Muhammed (s.a.v.), söz, ibadet, ahlak, eylem, iş ve davranışlarıyla ümmetine örneklik ve önderlik etmiştir.

* Bir gün bir sepet hurma getirip:
-Buyur ya Resulallah turfanda hurma, dediler. Peygamberimiz, “Hurmalar oldu mu ki?” diye sordu. Hayır, olmadı; ama bizim bahçemiz sıcak bir dere içinde bu yüzden ilk hurma bizde erişir. Kimse yemeden size getirdik ki en önce siz yiyesiniz turfanda hurmayı. Peygamberimiz uzakta oynayan çocukları gösterdi,  bu turfanda hurmaları şu oynayan çocuklar yesinler. Ben komşularımın yemediğini yemem. Ne zaman komşularımız da hurma yemeye başlarsa işte o zaman ben de gönül rahatlığı içinde hurma yiyebilirim.” buyurdu.

-Hz. Muhammed (s.a.v) her işe besmeleyle başlardı. "BESMELE ile başlamayan işin hayrı ve bereketi kesiktir" buyurmuştur.

-Herkese selam verirdi "Allah katında insanların en değerlisi karşılaştıklarında önce selam vermek için harekete geçendir." buyurmuştur.

-Evine selam vererek girerdi.

-Orucu su veya hurma ile açmak.

-Yemeğin sonunda şükrederdi.

-Temizliğe çok önem verirdi.

-Esnaflara dürüst olmayı tavsiye ederdi.

-Hasta ziyaretini ihmal etmezdi.

-Karnı acıkmadan yemezdi. "Karnınız iyice acıkmadan yemeğe oturmayın; tam doymadan da kalkın. " buyurmuştur.

 

AKLINIZDA BULUNSUN

ÜZÜM

 Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler Karaciğeri temizler. Siyah üzüm, kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir. Sindirimi kolaylaştırır, kansızlığı giderir.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri