Kapatılmasıyla sürücülerin mağdur olduğu kavşak açılıyor

Batman Güney Çevreyolundaki trafiğe kapatılan kavşak, sürücülerin mağduriyetinin gündeme taşınmasının ardından tekrardan trafiğe açılıyor.

Batman merkez Site Mahallesi Batı Raman-Güney Çevreyolu üzerinde bulunan kontrolsüz kavşağın kapatılmasından dolayı sürücülerin yaşadığı mağduriyeti haberleştirerek gündeme taşımıştı. Yapılan haberin ardından yetkililer kavşağın açılması için harekete geçti.

GAP Eylem Planı'nda yer alan ve Haziran 2010'da ihalesi yapılan Batman Güney Çevreyolunun yapımı, mülkiyet sahibi şahıslar ve yetkililer arasında yaşanan sorun nedeniyle defalarca durduruldu ve bu nedenle geçen yıl tamamlanabildi.

Yaklaşık 15 kilometre olan yolun projesi, Batman merkez Beşiri Kavşağı'ndan başlayarak Hasankeyf Kavşağı, Kuyubaşı TOKİ (Yenişehir Mahallesi) önünden Balpınar (Gresira) beldesi ve Batman Çayı üzerine yapılan ikinci bir köprü ile Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinan (Sinanê) köyü yakınlarında Diyarbakır yoluna bağlanmış durumda.

Söz konusu kavşak sayesinde TEİAŞ, Batman Fen Lisesi, Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Batman Sosyal Bilimler Lisesi, Türkiye Petrolleri (TP), Kantar Köprüsü güzergâhında bulunan grup köy yoluna ve Gercüş'e daha kısa yoldan gidiliyordu. Uzun bir süredir trafiğe kapatılan kavşağı "Kontrolsüz kavşak kapatılınca tehlike daha da büyüdü" başlığıyla İLKHA gündeme getirmişti.

Yapılan haberin ardından Batman Valisi Hulusi Şahin, Güney Çevreyolu üzerinde bulunan TEİAŞ kavşağında incelemelerde bulundu.  

Güney Çevreyolu yapımı sırasında çeşitli sebeplerden dolayı yapılmayan, ancak 2019 yılı içerisinde yapımı öngörülen kavşak devreye girinceye kadar hizmet vermek üzere geçici bir kavşak, Valinin girişimleri ve Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan'ın destekleri ile Karayolları Şube Şefliği tarafından düzenlenerek trafiğe açılacak. 

Yapılacak kavşak çalışmaları sonucunda yolun hem trafik güvenliği sağlanmış olacak hem de ulaşım sorunu yaşayan mahalle, kamu kurumları ve okulların şehir ile olan bağlantısı sağlınmış olacak.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler