Eylem yapmak isteyen kadınlara gözaltı

Eylem yapmak isteyen kadınlara gözaltı

Açlık grevindeki yakınları için Batman M Tipi Cezaevi önünde oturma eylemi ve basın açıklaması yapmak isteyen kadınlara polis izin vermedi, yaklaşık 20 kadın gözaltına alındı.
 
ABLUKAYA ALINDILAR
 
Çeşitli cezaevlerinde açlık grevinde olan tutukluların aileleri, Batman M Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, kadınların bulunduğu bölge ablukaya alındı. Bir süre sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın da eşlik ettiği tutuklu yakınları, cezaevi önüne geldi. Aileler açıklama yapacakları saati beklemeye başladıkları sırada etrafları polislerce sarıldı.
Bunun üzerine HDP’li vekil Başaran’ın görüştüğü polis müdürleri, eylemin kanunsuz olduğu gerekçesiyle izin verilmeyeceğini söyleyip, gruptan dağılmasını istedi. Tutuklu yakınlarının cezaevi önünden ayrılmaları yönünde zırhlı araçtan yapılan anonsun ardından polis müdahalesi başladı. Yapılan müdahale sonucu en az 20 tutuklu yakını kadın gözaltına alınarak zorla polis araçlarına bindirildi. Gözaltına alınan kadınlar polis otobüsüyle emniyet müdürlüğüne götürüldü. Cezaevi önünde polisin geniş güvenlik önlemleri sürüyor. HDP’nin basın biriminde görev alan Sedef Özdemir de gözaltına alındı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler