GENÇLİK’TEN ‘KOMŞUM PROJESİ’

GENÇLİK’TEN ‘KOMŞUM PROJESİ’

 
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı, Süveybe Ana kız öğrenci yurdunda hayata geçirilen komşum projesi devam ediyor.
 
 
Öğrenci yurtlarında kalan kız öğrenciler gönüllü olarak, “Komşum Projesi” kapsamında yurtlarda pişen sıcak yemekleri hijyenik olarak muhafaza edip, aynı hassasiyet paketleyip, yiyecekleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyorlar.
 
“AMAÇ İSRAFI ÖNLEYİP, YARDIMLAŞMAK”
 
Batman Yurt Hizmetleri Müdürü Nurettin Gültekin; “Komşum projesinin amacı Gençlik Spor Bakanlığımızın yemekhanesinde akşam kalan yemeklerin israfını önlemek, öğrencilerde yardımlaşma paylaşma duygusunu geliştirmektir. İhtiyaç sahibi insanlara karşı empati duygusunu geliştirmek, ailelerle diyalog kurmak, sorumluluk duygusunu geliştirmek projenin amaçları arasında yer alıyor. Projeden günlük ortalama 30 ailemiz faydalanıyor. Komşum projesine yurtta kalan 20 kız öğrenci gönüllü olarak destek veriyorlar.” şeklinde konuştu.  
 
“PROJE İKİ TARAFIDA MUTLU EDİYOR”
 
“Bu projeyle alanda verende mutlu oluyor. Bakanlığımızın yürütmüş olduğu onlarca proje var. Bunların içerisinde sosyal sorumluluk içerikli komşum projesinde yer alıyor.” diyen Batman Yurt Hizmetleri Müdürü Nurettin Gültekin açıklamasına şöyle devam etti; “Öğrencilerimizin yürüttüğü bu projemizin amacı hem israfı önlemek, hemde öğrencilerimizde sosyal sorumluluk bilincini geliştirmektir. Bu çerçevede Bakanlığımız daha önce Streç ve yemekleri sıcak tutmak için termoslar göndermişti. Yemekler sıcaklığını ve tazeliğini kaybetmeden ailelerimize ulaşıyor. Bu çerçevede 30 ailemiz belirlendi. 30 ailemize düzenli olarak yemek yardımında bulunuyoruz. Öğrencilerimiz bunu tamamen gönüllü olarak yapıyorlar. Şimdi biz alanda ne kadar amacına uygun ve güzel bir proje olduğunu ailelerimizi ziyaret etiğimiz zaman daha iyi anlıyoruz. Ailelerimizin yüzlerindeki o mutluluğu o tebessümü öğrencilerimizin paylaşım duygusunun vermiş olduğu hazzı yüzlerinde görüyoruz. Böylece Bakanlığımızın ne kadar büyük bir projeye imza attığına şahit oluyoruz.”
 
“HİÇ KİMSE AÇ YATMAMALI”
 
Yurtta kalan ve ‘Komşum Projesinde gönüllü olarak bulunan Gülsüm Bozkurt ise; “Hiç kimse aç yatmamalı. Biz Süveybe Ana kız öğrenci yurdu gönüllü öğrencileri olarak komşum projesinde her akşam 30 aileye yemek ve gıda yardımında bulunuyoruz. Bizler bu projeyi gönüllü olarak başlattık. Projemizden çokta mutluyuz. Empati duyuyor ve ihtiyacı olan kardeşlerimize yardım etiğimiz için çok mutluyuz. Bu projenin sürekli devam etmesini istiyoruz.” dedi. 
 
 
 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler