GEVHER KOYUN RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU

DÖNE GEVHER KOYUN RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU

KESK MYK Üyesi ve KESK Genel Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun, RADYO YÜKSEL'de, Yüksel Çiftçi'nin sunduğu "Gündem Özel" programına konuk oldu.

KESK Genel Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun  2022-2023 yıllarını kapsayacak TİS - Toplu İş Sözleşmeleri süreci için hazırladıkları eylem planlarını Radyo Yüksel dinleyicileri ile paylaştı. Döne Gevher Koyun Radyo Yüksel'de katıldığı programda şu açıklamara yer verdi. "3,5 milyona yakın kamu emeçisi ve 2 milyonu aşkın kamu emeklisi olarak önemli bir sürecin toplu sözleşme sürecinin içindeyiz. Yoksullaştırılan, güvencesizleştirilen milyonlar,emeğiyle geçinen tüm kesimler:

- Bugüne kadar ellerinden alınanları, budanan haklarını geri istiyoruz.

- Gecelerinde aç kalınmayan, gündüzleinde  işsiz kalınmayan bir ülke istiyoruz.

- İnsanca yaşam, güvenceli iş, güvenceli gelecek için haklarının garanti altına alınmasını istiyoruz.

- Pandemi ile derinleşen krizde pek çok ülkede hayata geçirilen Temel Gelir Güvencesini istiyoruz.

      Biz de TİS telifimizi hazırlarken bu gerçeklikten yola çıktık. Sadece kamu emekçilerinin değil, kamu hizmetlerinden yararlanma hakkı her geçen gün daha fazla ortadan kaldırılan dar gelirli yurttaşlarımız başta olmak üzere emeği ile geçim savaşı veren milyonların hakkını, hukukunu gözetmeyi esas aldık. 

2022-2023 TİS süreci için hazırladığımız "iİnsanca Bir Yaşam, Demokratik, Grevli Bir Toplu Sözleşme " teklifimiz şu başlıklar altında topladık.

1- İnsanca Yaşama Yetecek Bir Ücret.

2- Halktan Yana Bir Kamu Hizmeti.

3 - Temel Gelir Güvencesi.

4 - Güvenceli İstihdam, Güvenli Gelecek.

5 - Demokratik, Adil Bir Çalışma Yaşamı.

6 - Gerçek Bir Toplu Pazarlık.

Türiye'nin tüm bölgelerinde çalışmalarımız devam ediyor. % 43,5 'lik zam talebimizi her yerde ve her platformada dillendirmeye devam edecğiz. " dedi.

KESK Genel Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun Radyo Yüksel'de katıldığı programda, Batman'a çok defa geldiğini Batmanlıların misafirperverlinden çok memnunun olduğunu ifade ederek, Batman'da yayın yapan Radyo Yüksel'de katıldığı programın, ilk radyo programı olduğunu söyleyerek, Batman halkına çok teşekkür ettiğini ve Batman'ı çok sevdiğini belirtti. (Faruk ÇİFTÇİ)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler