Girişimci kadınlara eğitim verildi

"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" 2017 uygulama talimatı kapsamında 75 kadın çiftçiye eğitim verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2017 yılında uygulamaya koyduğu, "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında 75 kadın çiftçiye 3 ayrı grup halinde eğitim faaliyetleri başladı.

"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" ile 2017 yılında Batman, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Bursa, Amasya, Çorum, Aydın, Erzincan, Giresun, Kars, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Samsun ve Tokat olmak üzere toplam 16 il pilot il olarak seçildi. Her bir il için en az 75 kadın çiftçi İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli "Uygulamalı Girişimcili Eğitimleri" verilecek. 

Eğitim faaliyetlerinin açılış programına Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman İŞKUR İl Müdürü Besin Eviz, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan ve kadın girişimciler katıldı.

Açılış konuşması yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, yapılan programla, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek ve uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmanın amaçlandığını söyledi.

Tarımın değişik alanlarda faaliyet gösteren, yenilikçi, yatırımcı, kaynakları etkin ve sürdürülebilir olduğunu ifade eden Kiyas, "2017 yılında 'Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı'  kapsamında 'Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor' ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik faaliyet gösterecektir. Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlanmıştır." dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından Siirt Valiliği Proje Koordinatörü Eğitmen Erol Avcı ile Siirt'in Kurtalan ilçe Kaymakamlığına Bağlı Görevli Proje Uzmanı Şengül Yavuz tarafından girişimci kadınlara eğitim verildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler