Harabe evde yaşayan yaşlı kadından yardım talebi

Batman'da yıkık dökük bir evde yaşam mücadelesi veren 68 yaşındaki kadın, yıkılmak üzere olan evinin onarılmasını bekliyor.

Batman merkez Beşevler Mahallesi'nde harabe bir evde yaşam mücadelesi veren Fedile Ötleş (68), evinin onarımı için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Eşi vefat eden Ötleş, kardeşinin verdiği derme çatma bir evde tek başına hayata tutunuyor. Yaşlılık maaşı dışında hiçbir geliri olmayan Fedile Ötleş, tek isteğinin yıkılmaya yüz tutan evinin onarımı olduğunu söyledi.

Kardeşinin evinde kira ödemeden kaldığını ancak evin harabe olmasından dolayı sıkıntılar çektiğini dile getiren Ötleş, "Evim damlıyor. Ev benim değil kardeşimindir. Bakacak çocuklarım da yok. Sadece bir kızım var, o da evli ve kendi evindedir. Bazen iki torunum yanımda kalıyor. Allah biliyor, bu evde hayat yok. Belediye Başkanı'nın bir ev yapmasını istiyorum. Evin mutfak ve banyosu birdir. Oraya da yıkık döküklerden gidemiyoruz. Allah bizim halimizi biliyor. Sadece ev yıkılmadan onarılmasını istiyorum." dedi.

Yaşlı kadının kardeşi Mehmet Emin Ötleş (66) ise evin onarımı için başta Vali Ahmet Deniz ve Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Ersoy olmak üzere yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Ablasının tek başına ve çaresiz olduğunu ifade eden Ötleş, "Kış mevsiminde her yağmur yağdığında ev hep damlıyor. Evin damını onardıysak da bir faydasını göremedik. Yağan yağmur suyu eve giriyor. Kalacağı başka bir yer de yok. Yetililerden ricamız kardeşime bir ev yapılmasıdır." şeklinde konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler