HEM’e 1003 online başvuru

HEM’e 1003 online başvuru

Sportif, kültürel, sanatsal ve mesleki kurslarda görev almak isteyen 1003 usta öğretici, mesleki eğitmeni ve antrenörün başvurunu da bulunduğunu belirten HEM (Halk eğitim Merkezi) Müdürü Osman Atmalar,  yapılacak değerlendirmelerin ardından kursların açılmaya başlanacağını söyledi. Atmalar açıklamasının devamında; “Sportif, kültürel, sanatsal, mesleki ve diğer tüm kurslarımızı önemsiyor ve destekliyoruz. Kamu kurum ve kuruluşların dışında STK’larla yapmış oluğumuz protokol gereği, kurslarımız yakın zamanda tekrar açılacaktır. Günümüzde birçok birey hızla gelişen teknolojiye; kültürel, sosyal, siyasal, bilimsel alanda değişen bilgilere ayak uydurabilmek için kendini geliştirmeye çalışmaktadır. Birey öncelikle ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede örgün eğitim kurumlarında; buna ek olarak da özel kurslar ve halk eğitim merkezi gibi örgün olmayan eğitim kurumlarında kendini geliştirmek ve çağa uyum sağlamak için eğitim alıyor. Toplumumuzda yaygın olarak halk eğitim merkezleri bu amaçla kullanılmaktadır. Bunun başlıca nedeni diğer örgün olmayan eğitim kurumlarına göre daha ekonomik ve daha çeşitli olmasıdır. Halk eğitim merkezinden faydalanan birey kendini geliştirme sürecinde pek çok alanda kendine yarar sağlayabilir.” diye konuştu.

“HEM’LER BİREYE CİDDİ YARARLAR SAĞLAR”

Halk Eğitim Merkezlerinin bireylere ciddi anlamda yarar sağladığını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar; “Halk eğitim merkezlerindeki eğitimler, örgün eğitimi destekleyici ve tamamlayıcı nitelikler taşır. Anne-baba, yetişkin ve yaşlı eğitimini destekler.

İş arayanlara yeni iş imkânı sağlayabilecek beceriler kazandırabilir. Toplumdaki genç, yetişkin ve yaşlı bireylerin çağın değişikliklerini takip etmesini sağlar. Katılımcılara boş zamanlarını verimli olarak değerlendirebilmeleri için hobi kazandırır, zaman yönetimini öğretir. Toplumdaki bireyler arasında sosyalleşme imkânı sağlar. Bireylerin kişisel gelişimini tamamlayıcı niteliktedir. İş piyasasında çalışacak bireylerin nitelikli eleman olmasını sağlar.

Ekonomik bakımdan durumu yetersiz olan bireylerin katılımını sağlamaya yardımcı olur. Eğitimlerin farklı yaş gruplarındaki bireylerle bir arada yapılmasıyla genç, yetişkin ve yaşlı bireyler arasında etkileşimi arttırır ve empati duygusunu geliştirir. Halk eğitim merkezindeki birey toplumsal sorunların farkına daha çok varabilir ve çözüm üretmek için çalışma yapabilir. Çağımızda donanımlı, bilgili ve becerili olmak ve var olanı geliştirmek için eğitim veren halk eğitim merkezleri bizlere birçok alanda fayda sağlayabilir. Bunlardan yararlanarak kendimizi geliştirebilmek için ilgimize göre açılan kursları değerlendirebiliriz.” diye konuştu. / BHA

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler