Hırsızlar derelerin bariyerlerine dadandı

Batman'da ıslah çalışmaları sonucu etrafı bariyerlerle çevrilen İluh ile Şakuli derelerine hırsızlar dadandı. Bariyerlerdeki malzemeler çalınmaya devam ederken, vatandaşlar hırsızlara caydırıcı ceza verilmemesinden şikayetçi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Batman 103. Şube Müdürlüğü tarafından İluh Deresi ile Şakuli Deresi üzerinde yapılan 2 bin 275 metrelik beton korkuluk çalışması Mart 2016 yılında başlamış Mayıs 2016 yılında da tamamlanmıştı.

Derelerin etrafında yapılan bariyerlerde bulunan demir parçaları ve betonların çalınması yapılan çalışmalar heba ediyor. Batman kent merkezinde yaşanan hırsızlık vakalarına böylesi bir vakanın da eklenmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Derelerin etrafında yüklü miktarda parayla yapılan bariyerlerin heba edilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren vatandaşlar, hırsızlara caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini söylediler.

"Hırsızlara caydırıcı bir ceza gelmiyor"

Yaşanan hırsızlık vakalarına tepki gösteren vatandaşlardan Habeş Seyit, "Yıllarca İluh Deresi sorun oldu. Dere hem kazalara davetiye çıkardı hem de pislik yuvası oldu. Islah çalışmaları kapsamında bir bariyer koydular. Bu yapılan bariyerler sağlam yapılmayınca hırsızlar tarafından fırsat oldu. Bazı kişiler bariyerlerdeki betonları alıp evlerine parke taşı olarak kullanıyorlar. Ayrıca hırsızlarda demirleri çalıyor. Hırsızlara caydırıcı bir ceza gelmiyor." dedi.

Seyit, "Bu bariyerleri yapan kişilerinde hatası çok var. Böylesi basit ve işe yaramayan bariyerler yapılırsa hırsızlara da davetiye çıkartılıyor. Yetkililerin buraya bir çare bulmalarını istiyoruz. Hırsızların bulunup cezalandırılmasını istiyoruz. Hırsızlar gündüz vakti ellerini kollarını sallayarak hırsızlık yapıyorlar. Gündüz vakti gelip bu bariyerlere balyozla vurup demirleri götürüp hurdacılara satıyorlar. Yazık günahtır bu bariyerler için dünya kadar para verdiler hepsi boş yere. Basit yapıldığı için alıp götürebiliyorlar." ifadelerini kullandı.

Hırsızların Batman'da azdığını belirten vatandaşlardan Abdulvehap Batum, "Burası bozulmuş. Bazı kimseler memleketi bozmakla uğraşıyor. Bu bariyerlerin malzemesi ve demirini çalıyorlar. Duyarsız kişiler çöplerini dereye atıyor. Derenin pis kokusundan millet rahatsız oluyor. İluh deresi daha önce bariyersizdi şimdi yapılan bariyerler sahte çıkmış. Çok basit yapıldığı için hırsızlar gelip demirlerini çalıyorlar. Hırsızlar Batman'da azmış. Geçen sene 40 adet küçükbaş hayvanımızı çaldılar ne kadar uğraştıysak da hırsızlar bulunamadı. Bu bariyerlerin güzel bir şekilde tekrar yapılmasını istiyoruz. Hırsızlara caydırıcı cezaların verilmesi gerekir." şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler