İddiaları Sağlık Bakanına Sordu

Milletvekili İpekyüz İddiaları Sağlık Bakanına sordu

Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz, Bölge Devlet Hastanesinde yoğun bakımda yer olmadığı için hastaların tedavi edilmediği şeklindeki iddiaları, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya sordu.
 
 HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz, “Covid-19 salgını tam anlamıyla kontrol altına alınamadan başlatılan normalleşme süreciyle birlikte Türkiye’nin pek çok ilinde olduğu gibi Batman’da da vaka sayılarında artış görülmektedir. Batman Bölge Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde yatak kalmadığı için durumu ağır hastalar tedavi hizmeti alamamaktadır” dedi.
 
Vekil İpekyüz, Bakan Koca’ya şu soruları sordu; “Vaka sayılarındaki yüksek artış sebebiyle özel sağlık kuruluşlarını tekrar Pandemi hastanesi ilan etmeyi düşünüyor musunuz? Artan vaka sayılarına karşı alınacak tedbirler belirlenirken sahada çalışan doktorların önerilerinin dikkate alınmama gerekçesi nedir? Sıcaklığın 40 derecenin üzerinde seyrettiği ilde 8 saat boyunca tulum, N95 maske ve koruyucu ekipmanla çalışmakta zorluk yaşayan sağlık çalışanlarının mesai saatlerini kısaltmayı düşünüyor musunuz? Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne 10 dakikada bir olan randevu aralığını 20 dakikaya çıkarmayı düşünüyor musunuz?”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler