İlahileriyle etkinliğe renk katan sanatçılar duygularını paylaştı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine ilahi ve ezgileriyle renk katan ses sanatçıları, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Batman'da "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen ve 7'den 70'e her kesimden yoğun katılımın gösterildiği "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğinde seslendirdikleri ilahilerle etkinliğe renk katan ilahi ses sanatçıları, bu tür etkinliklerde yer aldıkları için büyük bir şeref duyduklarını söylediler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğinin çok güzel bir program olduğunu ve büyük bir heyecan duyduklarını belirten ilahi sanatçıları, bu tür hayırlı etkinliklerde yer alıp destek verdiklerini ifade ettiler.

Ses sanatçıları Mehmet Ali Oğuz, Burhaneddin Cebba, Nezir Güler, Ömer Güneş, Abdullah Olam ile Peygamber Sevdalıları Erkek ve Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler, alanda coşkulu anların yaşanmasına neden oldu. Seslendirdikleri ilahilere eşlik eden katılımcılar neredeyse etkinlik boyunca tekbir ve salâvatları dillerinden düşmedi.

"Halkımız inançlı bir halk, Peygamber Efendimizi seviyor"

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın bu türden ilk etkinliğini Diyarbakır İstasyon Meydanında yaptığını anımsatan Mehmet Ali Oğuz, "Yapılan ilk etkinlikte mahşeri bir kalabalık olduğu gibi aynı şekilde mahşeri kalabalıkla etkinlikler devam ediyor. Halkımız inançlı bir halk, Peygamber Efendimizi seviyor. Bu konuda köprü olan Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın davetine de içtenlikle katılıyorlar. Görüldüğü gibi meydanda mahşeri kalabalık var. Sanatçılarımızda da halkımızda da coşku hat safhadadır. Her şey güzel. Bu konuda vesile olan herkesten Allah razı olsun. Sesimizi halkımıza duyurduğunuz için bu vesileyle İlke Haber Ajansı'na çok teşekkür ediyorum." dedi.

"Bu yıl 'salatullah' ismiyle 4 dilde 13 sanatçımızın iştirak ettiği bir eser yaptık"

Bu yıl "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği için yaptıkları çalışmalarından bahseden Oğuz, "Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın peygamberi kendi kendine gündem yapması, gündem haline getirmesi takdire şayan bir olaydır. Herkesin bir gündemi var. Bu çok güzel bir olay ve her yılda bir tema seçmeleri daha da güzelleştiriyor. Bizler de Peygamber Efendimizin bütün vasıflarının olduğu eserlerimizi seçtik 'salatullah' ismiyle 4 dilde 13 sanatçımızın iştirak ettiği bir eser yaptık. Eserimizi halkımız çok beğendi. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Eserimizde Peygamber Efendimizin ahlak, adalet ve sevgi yönü gibi birçok vasfı işledik." ifadelerini kullandı.

"Elhamdülillah bu milletin peygambere sevdası bitmez"

Batman halkının meydanı hınca hınç doldurarak Peygambere olan sadakatini ortaya koyduğunu söyleyen sanatçılardan Nezir Güler, "Bu gün gerçekten Batman daha bir güzeldir. Önceki yıllarda yapılan etkinlikler gibi meydan tıklım tıklım doludur. Havada güzel ve Peygamber Sevdalıları her zamanki gibi Peygambere olan aşklarını gösterdiler. Batmanlılar meydana akın akın geldiler. Gerçekten çok muazzam bir kalabalık var. Elhamdülillah bu milletin peygambere sevdası bitmez. Ve her sene artarak devam ediyor. Bu etkinlikten sonra ayın 19'unda Irak Kürdistan'ı Süleymaniye'ye gideceğiz. Ondan sonrada Avrupa'nın Hollanda ülkesinde bir etkinliğimiz olacak. Bu sene de yoğunuz. Etkinlikler güzel ve coşkuludur." şeklinde konuştu.

"Hamdolsun Muhammedî sevda dalga dalga yayılıyor"

Hazreti Peygamberi, seslendirdikleri ilahilerle insanlara anlatmaya çalıştıklarını belirten sanatçılardan Burhanettin Cebba ise şöyle konuştu:

"Evvela bu meydanları dolduran Batmanlı kardeşlerimizi ve Batman dışından gelen bütün kardeşlerimizi, ablalarımızı, bacılarımızı, amcalarımızı hepsini tebrik ediyorum. Allah razı olsun meydanı doldurdular. Gönüllerimize neşe kattılar. Meydanları şenlendirdiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Canlı yayınlarla dünyanın birçok yerinde etkinlik izlendi. İzleyici kardeşlerimi de canı gönülden selamlıyorum. Hamdolsun Muhammedî sevda dalga dalga yayılıyor. Biz buna çok şükrediyoruz. Peygamber aleyhi salat ve selamı sevmenin en güzel belirtisi Allah'ı sevmektir. Allah-u Teâlâ kendi sevgisini Peygamber aleyhi salat ve selamın sevgisine bağlamıştır. Hamdolsun Batman halkı da tüm halkımız da Peygamber Efendimize olan sevgisini gerçekten gönülden gösteriyor. Akın akın buralara teveccüh ediyor ve elhamdülillah bu görkemli kalabalık en güzel göstergesidir. Tüm kardeşlerimiz hangi meşrebe hangi görüşe sahip olursa olsun bu gibi etkinliklere iştirak etmelerini istiyoruz."

"İlahilerimizle Peygamber aşkını haykırmaya çalışıyoruz"

Programdan duyduğu memnuniyeti dile getiren sanatçılardan Ömer Güneş, "Bu sene Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın Batman'da Peygamber Efendimizle ilgili düzenlediği 11'nci etkinliktir. 11 yıldır biz burada elimizden geldiği kadar Allah'ın bize bahşettiği sesle Peygamber aşkını haykırmaya çalışıyoruz. Buradaki duygular dille anlatılamaz. Biz mükâfatını Allah'tan bekleyerek meydanda toplanan Peygamber âşıklarını coşturmaya çalışıyoruz. Meydandaki coşku bu sene apayrıdır. Hem hava çok güzel hem de meydan hıncahınç dolmuş. Meydan ne kadar dolsa biz de daha bir motive oluyoruz." diyerek duygularını aktardı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler