İlkokul öğrencilerinden anlamlı yardım

​Batman'da ilkokul öğrencileri, dünyada nadir görülen ölümcül beyincik erimesi hastalığına yakalanan Ahmet Çınar Abay'ın tedavi masraflarının karşılanabilmesi için yardım kampanyası başlattı.

Batman'daki Mehmet Emin Şimşek İlkokulu öğrencileri, iki oğulları beyincik erimesi (NCL2) hastası Fatma ve İhsan Abay çiftinin çocukları Ahmet Çınar Abay'ın tedavi masraflarının karşılanabilmesi için yardım kampanyası başlattı.

Abay çiftinin çocukları Emircan (11) ile Ahmet Çınar'ın (5), dünyada nadir görülen ölümcül NCL2 hastalığına yakalanması ve Emircan'ın tedaviye yanıt vermemesi üzerine Ahmet'in tedavisi için gereken paranın toplanabilmesi için Valilikçe oluşturulan komisyon aracılığıyla açılan hesaba yardımlar sürüyor.

Vali Hulusi Şahin'in 10 bin lira ile ilk bağışı yaptığı kampanyaya katılarak, Ahmet'in tedavisine destek sunmak isteyen Mehmet Emin Şimşek İlkokulu öğrencileri de çalışma başlattı.

Öğrenciler, okul bahçesine üzerinde "El ele verelim Ahmet'i kurtaralım" yazılı yardım sandığı bıraktı.

Biriktirdikleri harçlıkları bağışlayarak anlamlı bir davranışa imza atan minik yüreklerin başlattığı bu çalışmaya öğretmenlerden ve velilerden de destek geldi.

Gün boyu devam eden kampanyada toplam 4 bin 500 TL, Valilikçe oluşturulan yardım komisyonu tarafından açılan hesaba aktarılacak.

Öğrenciler ayrıca okul bahçesinde Ahmet için hazırladıkları koreografi ile destek çağrısında bulundular.

Öğrencilerden Eslem Doğan Şen, Ahmet Çınar Abay'ın beyincik erimesi hastalığına yakalandığını belirterek, öğrenciler olarak katkı sunmak için kampanya başlattıklarını söyledi.

Şen, herkesi kampanyaya destek vermeye davet etti.

Öğrenci velisi Osman Sütçü, öğrencilerin farkındalığını artırmak amacıyla yapılan bu anlamlı etkinliğe veli olarak destek verdiklerini kaydetti. 

Sütçü, "İsteğimiz Ahmet'in iyileşip sağlığına kavuşması ve bizim çocuklarımız gibi koşup oynamasıdır. Bunun için de her türlü katkıya hazırız." diye konuştu.

Veli Sümeyye Sütçü ise öğrencilerin böyle bir duyarlılıkta bulunmalarının kendilerini mutlu ettiğini aktardı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler