‘İNSANLIK YEK VÜCUT OLDU’

‘İNSANLIK YEK VÜCUT OLDU’

Batman Umut Kervanı, depremlerin ardından ve deprem sonrası Batman'a gelen depremzedelere yaptığı yardım ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
 
Basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Batman Umut Kervanı, '' İnsanımız kardeşlik ve yardımlaşma konusunda yek vücut oldu'' dedi.
 
“YARALARIMIZI BİRLİKTE SARMAYA DEVAM EDİYORUZ”
 
6 Şubat’tan bu yana yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel, "Umut Kervanı olarak 2005 yılından beri yılın 12 ayı insani yardım faaliyetlerimiz devam ediyor'' dedi. Yaşanan afeti yüz yılın felaketi olarak tanımlayan Güzel, '' Bizlere yapılan ayni ve nakdi yardımlarla şu ana kadar 20’si tır olmak üzere 26 insani yardım aracını depremin yaşandığı bölgeye gönderdik. Bu araçlarımız 6 tır ile 3 küçük araç Adıyaman'a, gönderilirken sırasıyla 3 tır ve 3 küçük araç Malatya'ya, 3 araç Kahramanmaraş, 3 araç Gaziantep, 3 araç Suriye, Hatay ve İskenderun'a gönderildi. Batman’a deprem bölgesinden gelen depremzedelerin 1054 müracaatla 4996 kişinin ev eşyasından giyim ve gıdasına kadar kendilerine insani yardımda bulunulmuş, depremzede kardeşlerimize ücretsiz olarak evlerini tahsis etmek isteyen 27 hayırsevere aracılık yaparak, depremzede kardeşlerimizin evlere yerleşmesine aracı olduk. Deprem bölgelerinde ilk günden itibaren çalışmalarımızı AFAD Koordinasyonunda gerçekleştirdik. Bu şekilde ki çalışmamız halen devam etmektedir. Adıyaman'da insani yardım faaliyetlerimizle birlikte 24 saat sıcak yemek ikramlarımızla günlük 25 bin kişilik sıcak yemek, haftada 25 kişilik üye ve gönüllümüz ile Malatya'da  merkezde Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde ve Doğanşehir’in Erkenek Beldesinde 3 ayrı noktada günlük 8000 kişilik sıcak ikramı, haftada 50 üye ve gönüllümüz ile Kahramanmaraş'taki Umut Kervanı koordinasyon merkezine haftalık 25 kişi ile insan kaynakları desteği sağlıyoruz '' ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler