Ispanak hasadı çiftçinin yüzünü güldürdü

Batman’da ıspanak üreticileri hasada başladı. Çiftçiler ikinci ürün olarak ektikleri ıspanak hasadından memnun olduklarını söyledi.

İkinci ürün olarak ektikleri demir deposu ıspanağın hasadını yapıp hale gönderdiklerini söyleyen çiftçiler, ıspanak hasadından sonra bu kez buğday ekeceklerini belirttiler.

Küçük yaştan bu yana tükettiği ıspanağın demir eksikliğine iyi geldiğini ve faydasını çok gördüğünü belirten çiftçi İzzettin Balin, herkese ıspanak tüketmeyi tavsiye etti.

“Verimden çok şükür memnunuz”

Bu yıl ıspanak veriminden memnun olduklarını belirten Balin, “Tarlamıza buğdaydan sonra ikinci ürün olarak ıspanak ektik. Tarlamız boş kalmasın diye değerlendirelim dedik. Ispanaklarımızı ektikten yaklaşık 2 ay sonra şu anda toplamaya başladık. 2 buçuk dönüm arazi üzerine ektiğimiz ıspanak veriminden çok şükür memnunuz. Bu yıl ıspanak fiyatları da normaldir. Kilogram fiyatı 2,50 kuruş civarında halde gidiyor. Yalnız yüzde 10 komisyonu da bizden kesiliyor. Birde plastik kasa alıyoruz. Bize ortalama kilogram başı 1 lira ancak kalıyor.” ifadelerini kullandı.

“Ispanak demir eksikliğine iyi geliyor”

Vitamin deposu olan ıspanağı herkesin tüketmesi gerektiğini vurgulayan Balin, şöyle devam etti:

“Ispanak yemeği herkese tavsiye ediyorum. Ben küçüklüğümden beri ıspanak tüketiyorum. Büyüklerimiz bize her zaman ıspanağın demir eksikliğine iyi geldiğini söylerlerdi. Çokta faydasını gördüm. Batman halinden ıspanak talebi çok iyi, hatta buralardan geçen vatandaşlar bile kasa halinde ıspanak almak istiyorlar. Bizde kimseyi eli boş çevirmiyoruz. Ispanaklarımızı topladıktan sonra eve götürüp bir saat boyunca suyla yıkıyor, üstündeki bütün toz ve çamuru temizleyip hale götürüyoruz.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler