İYİ Parti Batman Milletvekili adayı Kısmet Çelik;

“EMEK, EMEĞİN KARŞILIĞI ÖDENEREK KUTLANIR”

İYİ Parti Batman Milletvekili adayı Kısmet Çelik, ‘Dünya Emekliler Gününü’ kutlayarak, emeklerinin karşılığını verilmesi gerektiğini söyledi.

Her yıl 28 Haziran 4 Temmuz tarihleri arası Emekliler kutlanıyor. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan İYİ Parti Batman Milletvekili adayı Kısmet Çelik; “30 Haziran 1927 gününün Emekliler günü ve bu gününde geleneksel hale getirildi.

Ancak 2016 yılı Emekliler Haftası başlarken, ülkemizde Mayıs ayı itibariyle açlık sınırının (dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılması gereken zorunlu harcamaların) açlık sınırı 1450,00 TL’dir bu gün emeklinin % 80 inin açlık sınırı altında aylık almakta emeklilerin bu zor şartlarla hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Hayatlarının en verimli ve dinamik çağlarını devletine, milletine hizmet ederek geçiren emeklilerimizin, Emeklilik döneminde sağlıklı, huzurlu, refah içinde bir hayat sürmeleri en büyük isteğimizdir.

Ülkemizin kalkınmasına değerli hizmetler yapan alın teri döken emeklilerimize en iyi hayat şartlarını sağlamak sosyal devlet anlayışının da bir gereğidir, Emekliler olarak Anayasamızda “vazgeçilmez bir unsur olan eşit vatandaşlık hakkı tanınmalıdır.

Emekliler Gününün ve içinde bulunduğumuz Emekliler Haftasının sorunlarımıza çözüm getirilmesi için bir vesile olması Bu umut ve inançla çok değerli üyelerimizin, tüm emeklilerin Emekliler Haftasını ve Emekliler Gününü kutluyor, nice Emekliler Gününde buluşmak umuduyla mutlu ve sağlıklı bir yaşam geçirmelerini diliyoruz.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler