KAYIP YAKINLARI ÇALIK VE FİDAN’I SORDU

KAYIP YAKINLARI ÇALIK VE FİDAN’I SORDU

İnsan Hakları Derneği (İHD) öncülüğünde her hafta gerçekleşen Kayıplar Bulunsun Fiiller Yargılansın eylemlerinin 534. Haftasında 1994 yılında Diyarbakır’da kayıplara karışan Salih Çalık ve Sinan Fidan’ın akıbetini soruldu.
 
Basın açıklamasını okuyan İHD üyesi Gülbahar Kaya “Bu hafta 6 Haziran 1994’te Diyarbakır ili Kocaköy ilçesi Şahlat Köyünde gözaltında kaybedilen Salih Çalık ve Sinan Fidan’ın akıbetini sormak için toplandık.Şahlat Köyü Askerler tarafından yakıldığı için Çalık ailesi Diyarbakır Merkezine göç etmişti. Ancak Salih Çalık işçi olduğu için köye çalışmaya gidip gelmeye devam ediyordu. Olay günü Salih yine köye çalışmaya gitmişti. Köyde de bir Askeri operasyon başlamıştı. Operasyon sırasında Askerler köylüleri uzun namlulu silahlarla taradılar, tarama sırasında 2 köylü yaşamını yitirdi. Olayda Salih Çalık da ayağından yaralanmıştı. Yaralı olduğu için köyden çıkamayınca Süleyman Muntaş’ın evine sığınmıştı. Ancak askerler kaldığı evi tespit ederek, eve baskın düzenledi.
 
Yapılan baskın sonucunda ev sahibi Süleyman Muntaş, yaralı Salih Çalık ve Çalık’ı tedavi etmek için evde bulunan Sinan Fidan, askerler tarafından gözaltına alındı. Ev sahibi Süleyman Muntaş, 25 gün sonra serbest bırakıldı. Salih ve Sinan ise gözaltında tutulmaya devam ettiler.
 
Serbest bırakılan Süleyman Muntaş, yalnızca 2 gün Salih ve Sinan ile birlikte gözaltında tutulduklarını, sonrasında ikisini onun yanından ayırdıklarını anlatıyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler