‘KAYIPLAR BULUNSUN’ EYLEMİ 535. HAFTASINDA

‘KAYIPLAR BULUNSUN’ EYLEMİ 535. HAFTASINDA

İnsan Hakları Derneği (İHD) öncülüğünde her hafta Cumartesi günleri düzenlenen ‘Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın’ eylemlerinin 535. haftasında  Batman’da öldürülen DEP Mardin milletvekili Mehmet Sincar ve parti yöneticisi Metin Özdemir’in akıbetleri soruldu.
 
Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde toplananlar adına İHD yönetim kurulu üyesi  ve MYK üyesi M. Zeki Tangüner okudu.
 
Tangüner’ün okuduğu basın metninde “Maktul milletvekilinin hayat arkadaşı, Cihan Sincar ne diyordu” Mehmet’in dosyasının ne aşamada olduğunu öğrenmek için Batman savcılığına başvurdum. Dosyayı kapatmışlar, oysa bize soruşturmanın sonucunu bildirmeleri gerekiyordu. Belki şaşırtıcı bir rastlantı ama Mehmet Sincar’ın eşi ile ‘süper müfettiş’ Kutlu Savaş’ın başbakanın talimatıyla hazırladığı rapordaki görüşleri kesişiyor.
 
Cihan Sincar, raporda adı geçen itirafçı Alaattin Kanat’ın, eşini o tarihte Diyarbakır havaalanından beri izlemeye aldığını iddia ediyor. Hatta eşinin gözaltındaki bir partilinin akıbetini öğrenmek için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne gittiğinde burada Alaattin Kanat’la karşılaştığını bile söylüyor…”Mehmet’i vuran yanıma gelse, ben ona bir şey yapmam. Çünkü biliyorum ki onun da çocuğu var. O kadar zor bir şey ki, o ne kadar kötülük yaparsa yapsın, ben kendimi onun düzeyine indirmem, ben onu vurduranları arıyorum” sözleriyle duygularını ifade ediyordu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler