Kimsesiz çocuklar ile muhtaç ailelere yönelik iftar

MÜSİAD Batman Şubesi, geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde ihtiyaç sahibi ve kimsesiz çocuklar ile engellileri bir araya getirdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi, geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde birçok ihtiyaç sahibi ve kimsesiz çocuk ile engelliyi bir araya getirdi.

İftar yemeğine Batman Valisi Ahmet Deniz, MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelli dernek yetkilileri, ihtiyaç sahibi ve kimsesiz çocuklar ile engelliler katıldı.

Suriyeli Hafız Şeyh Munir Abdulcevad’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda iftar öncesi Batman İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından dua yapıldı. İftardan sonra bir konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, Ramazan ayı insanlığın neye ihtiyacı olduğunu hatırlattığını belirtti.

Deniz, "Bizim medeniyetimiz, geçmişimiz hep merhamet üzerinedir. Merhametli bir milletiz. Onun için şimdi dualar alıyoruz. Gidin Afrika’ya, Ortadoğu’ya, Balkanlara nereye giderseniz gidin milyonlarca insan avuç açmış bu ülkeye dua ediyor." dedi.

Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, her sene kimsesiz çocuk ve engellilere yönelik iftar programı düzenlediklerini belirterek, bunun devam edeceğini söyledi.

Özdemir, "Ramazan bizler için çok değerli bir aydır. MÜSİAD olarak iftar sofralarında bir araya gelmeyi bu mübarek günlerde dostlarımızla, muhtaç kardeşlerimizle, engelsiz kardeşlerimiz ve aileleriyle buluşmayı çok kıymetli buluyoruz. Ramazan’ın huzurlu birlikte yaşıyoruz. Şunu açıkça ifade edebilirim ki biz fikirlerinizde, kazancınızı da paylaşmayı seven ve görev edinen bir yapıyız. MÜSİAD olarak yalnızca belirli günlerde ya da Ramazan'da değil birbirimize destek olmak gerektiğini her zaman sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Dış güçlerin ülkemiz üzerine oynadığı ekonomik oyunları bizleri yıldırmayacak"

Ülkemizin ve halkımızın yararına olan her konuya el attıklarını dile getiren Özdemir, "Gerek raporlar hazırlayarak gerekse de bizzat ziyaretler gerçekleştirerek sorunları direk merkezine ilettik. Çözümün takipçisi olduk. Meselemiz ülke ise, mesleğimiz insanlara yarar sağlamaksa çözüm için gücümüz yettiğince el uzatmaya hazırız. Dış güçlerin ülkemiz üzerine oynadığı ekonomik oyunları bizleri yolumuzdan yıldırmayacağını belirtmek isterim. Ama ülke ekonomimizin düzgün bir şekilde yürümesi için gereken tüm tedbirlerin alınması gerektiğini düşünüyorum. TL’nin alım gücünün değerini korumak istiyorsa enflasyonu kontrol altına almamız yurt içinde yatırım yapılıp ithalatı azaltarak ihracata yüksek katma değeri olan ürünlere yönelmek zorundayız. Bu ekonomimiz için yapılması gereken en önemli çözümlerden biridir." şeklinde konuştu.

Programda bir konuşma yapan Batman eski milletvekili ve AK Parti milletvekili adayı Ziver Özdemir, Batman’ın temel sorunların çoğunu çözdüklerini, her zaman sorunların olabileceğini ve oluşan sorunların giderilmesi için gayret göstereceklerini dile getirdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler