Köyde okuyan öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımı yapıldı

Batman’da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öncülüğünde, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ihtiyaç sahibi 230 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi, köy okullarında eğitim gören ihtiyaç sahibi 230 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımı yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ümit Çiçek, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi ve Çocuk Hakları Batman İl Çocuk Komitesi yetkilileri, toplanan yardımları çocuklara dağıttı.

Yaptıkları yardım ile ilgili açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ümit Çiçek, sosyal sorumluluk projesi kapsamında dar gelirli öğrencilere yönelik yardımlarının sürdüğünü söyledi.

Köy okullarında okuyan 230 muhtaç öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımı yaptıklarını belirten Çiçek, "Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan Çocuk Hakları Batman İl Çocuk Komitesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı merkezde bulunan okullara yardım kutuları bırakılıp, okullardan kırtasiye ve giyim malzemesi toplanmıştır. Toplanan kırtasiye ve giyim malzemeleri Balpınar Beldesi, Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Karpuzlu ve merkez köy Güvercin’de bulunan ilköğretim okullarında eğitim gören ihtiyaç sahibi 230 öğrenciye dağıttık. Komitemizin etkinlikteki amacı çocuklara çocuk hakları konusunda eğitim vermek ve çocuklarda var olan yardımlaşma duygusunu pekiştirmektir. Müdürlüğümüz tarafından bu tür etkinliklere devam edilecektir. Okullarda bulunan çocuklar etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirip bu tür etkinliklerin devam etmesi yönünde talepte bulunmuştur." dedi.

Yapılan yardım nedeniyle sevinçleri yüzlerinden okunan çocuklar ise yetkililere teşekkür etti. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler