Kur’an Nesli Platformu’ndan ‘Namaz Eğitim Programı’na davet

Kur'an Nesli Platformu, bu yıl "Hayat Namazla Güzeldir" temasıyla düzenleyecekleri namaz eğitim programını bir ay boyunca gerçekleştireceklerini açıkladı.

Her yıl ağustos ayında gerçekleştirdikleri namaz eğitim programlarıyla Türkiye’de on binlerce 7-10 yaş arasındaki kız ve erkek çocuğu namazla tanıştıran Kur’an Nesli Platformu, tüm çocukları 16 Ağustos-19 Eylül tarihleri arasında yapacakları ‘Namaz Eğitim Programı’na davet etti.

video

Gerçekleştirecekleri bir aylık namaz eğitimi programlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Genel Koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü, anne ve babaları namaz programları hususunda sorumluluk almaya çağırdı.

Son yıllarda dünyanın ağır imtihanlardan geçtiğine işaret eden Sütçü, belaların, musibetlerin sel gibi yağdığını söyledi.

Kur’an Nesli Platformu’ndan ‘Namaz Eğitim Programı’na davet

Mehmet Emin Sütçü

“Tüm olanlar dünyanın ne kadar fani bir yer olduğunu göstermektedir”

İnsanlığın iki yıldır Covid-19 salgınıyla boğuştuğunu dile getiren Sütçü şöyle devam etti:

“İnsanlık yanı sıra seller, depremler, yangınlar, susuzluk, kıtlık derken üst üste zorlu süreçlerden geçmektedir. Aslında her şey dünyanın ne kadar fani ve kararsız bir yer olduğunu haykırmaktadır. Bütün yaşananlar şımarıp azgınlaşan insanlığa acziyetini hatırlatıp sonsuz bir kudret sahibine, içine düştüğü büyük ihtiyaç haliyle de sonsuz zenginlik sahibine yönelmesi gerektiğini açıkça göstermektedir. Bütün bu dış etkenlerle birlikte esas olarak insanlığın manevi yoksunluk içerisinde bir vartadan başka bir vartaya sürüklendiği, iyiliğin, güzel ahlakın ve erdemin kaybolmaya yüz tuttuğuna her toplum yakinen şahitlik etmektedir. Özellikle de İslam beldelerinde bu yozlaşma çok daha bariz bir şekilde görülmektedir.”

Kur’an Nesli Platformu’ndan ‘Namaz Eğitim Programı’na davet

“İnsanlığın kurtuluşu İslam’dadır”

İnsanlığın tek kurtuluşunun İslam’da olduğuna vurgu yapan Sütçü, “Bütün bu ahval içerisinde inancımız şudur ki; insanlığın kurtuluşu İslam’dadır. Müslüman âleminin kurtuluşu da aynı şekilde özüne, İslam’a yani terk ettiği ibadetlerine ve değerlerine geri dönmesine bağlıdır. Çünkü Müslüman toplumlara nazar edildiğinde açıkça, ibadetlerin terke uğradığı, her yeni gelen neslin biraz daha özünden uzaklaştığı ve Müslümanların genel olarak dünyevileştiği inkâr edilemez bir gerçektir.” dedi.

Kur’an Nesli Platformu’ndan ‘Namaz Eğitim Programı’na davet

“Allah’a yöneldikçe toplum huzur bulur, nesiller helake sürüklenmekten kurtulur”

Toplumun huzurunun Allah’a yönelmekten geçtiğini belirten Sütçü, “Kur’an Nesli Platformu olarak bizler emr-i bil ma’ruf ve nehyi anel münker vazifesi gereğince toplumumuzu Kur’an-a, güzel ahlaka, Allah’a kul olmaya; batıldan ve münkerattan yüz çevirmeye davet ediyoruz. Ve yine biliyoruz ki kulluğun özü, tüm ibadetlerin fihristesi olan namazdır. İmandan sonra ilk emir namazdır. Namaz diriliştir, günde beş vakit acziyetini ve ihtiyacını görüp Allah’a yönelmektir. Şüphesiz ona yöneldikçe toplum huzur bulur, nesiller helake sürüklenmekten kurtulur.” diye konuştu.

“Namaz hayatın gerçek anlamı, kalbin ve ruhun nefesidir”

Namazın ruhun nefesi olduğunu söyleyen Sütçü, “Ormanlarımızı yakıp bitiren yangınları söndürmek için verilen çaba, hem dünyamızı hem ahiretimizi cehenneme çevirecek olan namazsızlık yangınını dindirmek için de verilmeli değil mi? Nasıl ki ormanlar yaşama nefes ise, namaz da hayatın gerçek anlamı, kalbin ve ruhun nefesi değil midir? O halde maddi yangınlardan daha çok manevi yangınlardan sakınmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Kur’an Nesli Platformu’ndan ‘Namaz Eğitim Programı’na davet

“Namaz hem kişi için hem de toplum için manevi bir kalkandır”

Toplumun her geçen gün namazdan uzaklaştığını aktaran Sütçü şunları söyledi:

“Bilmeliyiz ki namaz hem kişi için hem de toplum için manevi bir kalkandır. Nasıl ki harp meydanında kalkan düştüğünde darbelere açık hale geliniyorsa, namaz ihmale uğradığında da o manevi kalkan düşer ve şeytanın, nefsin ve İslam düşmanlarının her türlü fitne, fesat ve bozgunculuğuna açık hale geliriz.

Bu yüzdendir ki, kendimize ve çocuklarımıza yapabileceğimiz en büyük iyilik, bilinçli bir şekilde, vaktinde namaz kılma alışkanlığı kazanmak ve kazandırmaktır. O halde iş işten geçmeden çocuklarımıza namazı öğretelim ve sevdirelim. Erken yaşlarda kalbine, ruhuna ve zihnine nakış nakış işleyelim ki bu bilinç çocuklarımızın hayatına nizam ve istikamet versin.”

“Tüm çocukları namaz programlarına bekliyoruz”

Salgın nedeniyle ara verdikleri namaz eğitim programlarına kaldıkları yerden devam ettiklerini anlatan Sütçü, ebeveynleri çocuklarını programlara göndermeye çağırdı.

Sütçü, “Her yıl düzenlediğimiz ancak yaşanan salgın nedeniyle sekteye uğrayan ‘Hayat Namazla Güzeldir’ sloganıyla yürüttüğümüz çalışmalara bu yıl kaldığımız yerden devam ediyoruz inşallah. Bu kapsamda bu yıl 16 Ağustos-19 Eylül tarihleri arasında 7-10 yaş arası kız-erkek tüm çocuklarımızı imkan bulduğumuz her yerde gerçekleştireceğimiz ‘Namaz Eğitim Programına’ bekliyor; bu hususta başta anne ve babalar olmak üzere tüm halkımızı duyarlı davranmaya davet ediyoruz.” dediaaaa

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler