Mava’da büyük operasyon

Mava’da büyük operasyon

Batman'da sağlıklı veya engel oranı düşük vatandaşların usulsüz şekilde engelli raporu almalarını sağlayarak haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı.
 
Geçtiğimiz yaz aylarında düzenlenen Kıran operasyonlarının ardından bu kez Batman, Siirt ve Mardin il sınırlarında bulunan Mava dağında 795 personelin katılığı Kapan-4 operasyonu başlatıldı.
 
JANDARMA KOMUTANLARI YÖNETİYOR
 
Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 3 ildeki jandarma komando, jandarma ve polis özel harekat ile güvenlik korucularından oluşan 117 operasyonel timin görev aldığı Kıran-2 operasyonunun ardından bu kez Hasankeyf yakınlarındaki Mava dağında İçişleri Bakanlığınca PKK ödgüt üyelerini etkisiz hale getirmek amacıyla Kapan-4 Operasyonu başlatıldı. Operasyona 795 personel katılıyor. İçişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada, Kapan operasyonları kapsamında Batman’ın Mava bölgesinde ‘Kapan-4 Mava Operasyonu’ başlatıldı. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu ve Batman İl Jandarma Komutanı İsa Çakmak’ın bizzat yönettiği operasyona Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat, PÖH ve Güvenlik Korucu timlerinden 795 personelden oluşan 52 tim katılıyor. Operasyonlara katılan tim personelleri, Mava dağında örgüt üyelerinin yaşam alanlarını belirlemek ve yok etmek için arama-tarama faaliyetleri yürütüyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler