‘Mem ile Zin’ adlı tiyatro sahnelendi

‘Mem ile Zin’ adlı tiyatro sahnelendi

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, Mem İle Zin adlı tiyatro oyununu Batman Kültür merkezi konferans salonunda iki akşam üst üstte sahneledi.
 
43. Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Batman’da gerçekleşen ‘Mem İle Zin’ adlı tiyatro oyununa Batmanlılar yoğun ilgi gösterdi. Kürt düşünür Ahmed-i Hani’nin tiyatroya uyarlanan ve Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda sahnelenen “Mem ile Zin” eseri, tiyatroseverlerden tam not aldı. Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinden dünyaya gelen şair, filozof, tarihçi ve mutasavvıf İslam Alimi Ahmed-i Hani’nin Kürtçe’nin Kurmanci lehçesinde yazdığı ve tiyatroya uyarlanan “Mem û Zin” adlı oyun, Diyarbakır Devlet Tiyatrosunca sahneleniyor. Cuma Boynukara tarafından tiyatroya uyarlanan ve Fırat Aygün tarafından yönetilen“Mem û Zin” oyununu İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ve konuklar izledi.
 
TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR
 
Cuma Boynukara tarafından yönetilen  Mem u Zin beşeri aşkın ilahi aşka dönüştüğü oyun tüm katılımcılarla duygusal anlar yaşattı. Müdür Aslanlı; “43. Turizm haftası etkinlikleri kapsamında gerek merkezde gerekse de ilçe ve köylerde farklı etkinlikleri sayın Valimiz Hulusi Şahin’in destekleriyle gerçekleştirdik. Bu yıl da sıkıntısız bir haftayı geride bırakmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.    

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler