Merhum Necat Nasıroğlu Batman Üniversitesinde Anıldı

Batman Üniversitesi tarafından organize edilen üniversite kurucularından ve Batman sevdalısı Merhum Necat Nasıroğlu’nu Anma Programı, Merhum Nasıroğlu’nun doğum gününde Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Merhum Necat Nasıroğlu’nu Anma Programı’na Batman Valisi Hulusi Şahin, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, 22. Dönem Batman Milletvekili Nezir Nasıroğlu, 26. Dönem Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, Nasıroğlu Ailesi ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Münir Abdulcevad’ın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan Merhum Necat Nasıroğlu’nu Anma Programı, Rektörümüz Durmuş’un açılış konuşması, Valimiz Şahin’in selamlama konuşması ve Merhum Necat Nasıroğlu’un hayatını anlatan video sunumu ile devam etti.

 

REKTÖR DURMUŞ: ALLAH ARKASINDAN ESER BIRAKANLARDAN RAZI OLSUN

 

Merhum Necat Nasıroğlu’nu anma programında konuşan Rektör Durmuş, Necat Nasıroğlu ile tanışma anısını anlatarak, kendisinin yardımseverliğine vurgu yaptı.

 

Merhum Necat Nasıroğlu’nun Batman Üniversitesi Mühendislik, Mimarlık Fakülte binasını inşa ettirdiğini belirten Rektörümüz Durmuş, binanın yanına bir de orman alanı oluşturduğunu, fidanların çanaklarının kendisi tarafından yapıldığını, fidanların büyümesi için kendi elleriyle bakımlarını yaptığını söyledi.

 

Merhum Necat Nasıroğlu ve ağabeyi Merhum Reşat Nasıroğlu’na Allah'tan rahmet dilediğini belirten Rektörümüz Durmuş, “Allah arkasından eser bırakanlardan razı olsun. Allah onlara gani gani rahmet eylesin” dedi.

 

Merhum Necat Nasıroğlu’nun bölgeye katkılarından dolayı, her yıl bu anma etkinliğini tekrarlama kararı aldıklarını belirten Rektör Durmuş, “Bu yıl Üniversitemiz kurucularından ve Batman sevdalısı Merhum Necat Nasıroğlu’nu Anma Programı’nın birincisini düzenledik. İnşallah her yıl tekrarlayacağız.” Dedi.

 

VALİ ŞAHİN: KAHRAMANLARIMIZI UNUTMA NOKTASINDA MAALESEF BİZ ÇOK MAHİR BİR MİLLETİZ

 

Batman Üniversitesi Rektörlüğü’nün düzenlemiş olduğu bu alicenap programdan dolayı kutladığını belirten Vali Şahin, “Biz insanımıza, değerlerimize sahip çıkmazsak, geleceğe umutla bakamayız. Önce İnsanlarımıza, değerlerimize sahip çıkmalıyız ki yenileri yetişebilsin. Rol model dediğimiz şey böyle olur. Yoksa unutulur gider. Kahramanlarımızı unutma noktasında maalesef biz çok mahir bir milletiz. Biraz fazla kahramanı olan bir milletiz. Ondan dolayı da kıymetini de bilmiyoruz. Kahraman derken sadece savaş meydanlarında canları veren o büyük insanları kastetmek doğru değil. Çünkü öyle kahraman insanlar vardır ki, başka alanlarda büyük çabalar göstererek milletin büyümesi,  ufkunun açılması hususunda hayatlarını vakfetmişlerdir. İşte o hayatlarını vakfeden o büyük insanlar da benim ölçümde birer kahramandır.

 

VALİ ŞAHİN: NECAT NASIROĞLU’NUN EKTİĞİ TOHUMLAR YEŞERMİŞ

 

Batman başarısının mimarlarından birini anmak üzere toplandık. Merhum Necat Nasıroğlu’nu şahsen tanımadım. Ama kendim onu çok iyi tanıyor gibi hissediyorum. Çünkü eserlerini ve ektiği tohumların yeşermesini çok rahat bir şekilde görebiliyorum. Organize sanayi bölgemiz yüzde yüz dolulukta. Yeni organize sanayi oluşturmak için çaba harcıyoruz ve onlara yetişemiyoruz. 630 dönümlük yeni bir genişleme sahası oluşturduk, 37 sanayi parseli çıkıyor hepsinin müşterisi hazır. 1370 dönüm daha yapacağız, onunda hazır. Bu dönemde burada nasıl oluyor böyle bir şey? Burada işte rahmetli Necat Nasıroğlu’nun ektiği tohumlar yeşermiş: Müteşebbis ruh; üretelim, çalışalım birer fabrika kuralım, insanlara birer ekmek verelim bu duyguyu oluşturmuş, bunu başarmış. Bakın biz bugün burada eserlerini sonuçlarını görüyoruz. Emeği geçenlere, başta merhum Necat Nasıroğlu olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmalardan sonra Üniversitemiz kurucularından Batman Sevdalısı Necat Nasıroğlu’nun hayatını anlatan video sunumu ile devam eden program, Dr. Ahmet Yıldız’ın, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın ve  Prof. Dr. Fuat Toprak’ın panel konuşmalarından sonra program sona erdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler