MUHTARLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür, ‘Muhtarlar Günü’ nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür, ‘Muhtarlar Günü’ nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
 
Gür, muhtarlık görevinin sevgi ve fedakarlık isteyen zor bir iş olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “19 Ekim gününün ‘Muhtarlar Günü’ olarak belirlenmesi, hükümetimizce, muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir. Hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten kendi mahallesinde, köyünde yaşayan vatandaşlara hizmet götürmeye çalışan tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”
 
Gür, ayrıca bir dönem yasak olan Kürtçe dili üzerine de bir açıklama yaptı.
 
“ÇÖZÜM SÜRECİNİ SİYASİ MALZEMELERİNE KURBAN ETTİLER”
 
Geçmişte yaşanan çözüm sürecine de değinen Başkan Gür; “Bu ülke ve bu coğrafyamız yıllarca inkar ve asimilasyon politikalarıyla yönetildi. Adeta Kürt yokmuş gibi davranıldı. Kürtçe konuşmanın yasak olduğu, insanımızın özgürce dilini ve inancını yaşayamadığı hatta bu nedenlerden dolayı işkencelere tabi tutulduğunu unutmuş değiliz. İktidarlarımız döneminde kangren haline gelen böylesi sorunlar hamd olsun çözüme kavuştu. Geçmişte siyasi malzeme haline getirilen Kürtçe konuşma, Kürtçe savunma yapma, yayın ve kültür alanındaki yasaklar ve benzeri tüm çağdışı uygulamaları ayaklarımızın altına aldık. Sorunları birer birer çözüme kavuşturduk. Bununla da yetinmedik artık analar ağlamasın diyerek çözüm sürecini başlattık. Ancak ne yazık ki ellerindeki tüm siyasi malzemeleri kaybolan gruh, çözüm sürecini baltaladı ve sona erdirdi. Emperyalizme karşı olduklarını söylediler ama emperyalizmin uşağı olmaktan da geri kalmadılar. Halkımızdan bu oyunlara çok dikkat etmesini ve tarihi süreçleri iyi okumalarını özellikle istirham ediyorum. Bu kadim coğrafya ve üzerinde yaşayan halkımız engin feraseti ve vakur duruşuyla Allahın izniyle bu oyunları hep boşa çıkardı ve boşa çıkarmaya devam edecektir. Kürdüyle Türküyle bir ve beraber olarak geleceği inşa etmeyi hep birlikte başaracağız. Irkçı Siyonizm, Faşizm ve emperyalizmin bu topraklara nüfuz etmesine izin vermedik ve bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
 
“BELEDİYENİN ÇALIŞMALARINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ "
 
Batman Belediyesinin çalışmalarını da yakından takip ettiklerini sözlerine ekleyen İl Başkanı Gür, şöyle devam etti; “Son zamanlarda yapılanlara baktığımızda bir yandan borç ödeyen bir yandan da yatırım yapma gayreti içinde olan bir belediye görüyoruz. Mahalle ziyaretlerimizde halkımızın taleplerini de zaman zaman Belediyeye iletip sorun ve taleplerin çözülmesi konusunda takipçisi oluyoruz. Hamdolsun güzel işler yapılıyor. Son süreçte İçme suyu ve yağmur suyu hatlarının yenilenmesi için yapılan çalışmaları da yakından takip ediyoruz. Yıllarca ihmal edilen ve halkımızın sağlığını da tehdit eder hale gelen bu hatların değiştirilmesi önemli bir adımdır. Öyle umuyorum ki çalışmalar bittiğinde Batmanımız daha güzel bir çehreye kavuşacak ve yıllarca ihmal edilen sorun da çözülecektir."
 
" CHP LİDERİ ALENEN SUÇ İŞLİYOR"
 
Gür, "Yıllarca bürokrasi üzerinden tehdit ederek, bürokrasiyi kullanarak halka rağmen halk için şeklindeki çağdışı bir anlayışla ülkeyi yönetmeye veya yön vermeye çalışan zihniyet, maalesef garabetine bir yenisini daha ekledi. Açıkça vesayet özlemi içinde olduğu belli olan CHP lideri, bürokratları tehdit ederek ülkeyi yönetilemez hale getirme çabası içindedir. Kamu düzenine açıkça bir tehditte bulunmaktadır. Ancak, Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, bu ülkede memurunun, hakiminin, polisinin, öğretmeninin bütün vatandaşlarının haklarını savunan bir iktidar vardır, bu alan boş değil” şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler