MUHTARLAR YOL KAPATIP

MUHTARLAR YOL KAPATIP TEPKİ GÖSTERDİ

Ölümcül kazalara dikkat çekmek isteyen muhtarlar “Yetkililerden vaat ve açıklama değil, somut ve pratik çözüm bekliyoruz” dediler.
 
1995 Yılından beri trafiğe açılan Batman-Diyarbakır karayolunun 10 kilometrelik bölümü yıllardır duble yola dönüşmeyi bekliyor.
 
Ölümcül kazalara dikkat çekmek isteyen muhtarlar “Yetkililerden vaat ve açıklama değil,  somut ve pratik çözüm bekliyoruz” dediler. Batman-Diyarbakır il sınırı Batman Çayı Köprüsü üzerinde yaşanan feci otobüs kazası sonrası merkez mahalle ve köy muhtarları yol kapatarak yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. Batman şehir merkezi girişi olan güzergahta sürekli kazaların ve ölümlerin yaşandığını belirten Muhtarlar “artık ‘yapılacak, edilecek’ diye yetkililerin açıklamalarını duymak istemiyoruz. Pratik, somut çalışmalar bekliyoruz. Binlerce aracın gidip geldiği bu yol araç trafiğini artık kaldırmıyor” diyerek bir süre yol kapatma eylemi gerçekleştirdiler.
 
İKİNCİ ETKİNLİK TPAO BULVARINDA
 
TPAO Bulvarı üzerinde Dünya Hastanesinden Batman-Beşiri kavşağına kadar her yıl onlarca insanın öldüğü kazalara dikkat çekmek isteyen muhtarlar, ikinci yol kapatma eylem ve etkinliği Dünya Hastanesi önünde gerçekleştirdiler.  Ölümcül kazalara dikkat çekmek isteyen muhtarlar, “bu güzergaha acilen ve hızlıca üst geçitler kurulmalı” diyerek il yöneticilerine çağrıda bulundular.
 
“ÖLÜM YOLU”NA ACİLEN ORTA REFUJ
 
3. açıklamalarını Batman-Beşiri yolu üzerinde gerçekleştiren muhtarlar “eski çöplük alanından OSB’ye kadar hemen, acilen ve hızlıca orta refüj ve aydınlatma yapılsın. Bu yolda çok kazalar ve ölümler oluyor. Yeter artık, çok ciddi ve ivedi somut çalışma bekliyoruz” dediler. Eylem ve etkinliklere; Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir, Batman Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Şahin Demir, Kesmeköprü köyü muhtarı İdris Dezen, Raman Mahallesi Muhtarı Selahattin Acar, Cudi Mahallesi Muhtarı A.Rezzak Öner, 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Mehmet Kolaldıran, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Zeki Yasak, Bağlar Mahallesi Muhtarı Mazhar Yiğit, Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Ebedin Türkan, Huzur Mahallesi Muhtarı Vahdettin Adlığ, Çay Mahallesi Muhtarı Niyazi Alper katılım sağladı. 

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler