MÜJDECİ "BATMAN ESNAFI BATIYOR"

MÜJDECİ "BATMAN ESNAFI BATIYOR"

Batman'da esnaf ziyaretlerinde bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci "Son yıllarda esnaf adeta kan ağlıyor.
 
Maalesef ilimizde son birkaç yılda dükkân kiraları yüzde 200, yüzde 300'ü aşkın artış yaşadı. Aynı dönemde elektrik ve doğalgaz gibi faturalarda da yüzde 300'ü aşan artış kaydedildi. AKP ve MHP'nin sebep olduğu ekonomik bunalımın sonuçları en çok esnafımızı derinden etkiledi. Birçok esnafımız kredi ile dükkanlarını ayakta tutmaya çalışıyor.
 
 
Vatandaşlarımızın alım gücünün düşmesi sebebiyle esnaflarımızın iş hacmi de hızla geriledi ve gerilemeye devam ediyor. Esnaflarımız artık asgari ücreti karşılayamadığı için işçi de çalıştıramıyor. Bu durum ülkemizin en yüksek işsizlik oranlarına sahip olan Batman’ımızın ekonomisini de yerle bir etti. Cumhurbaşkanlığı sisteminin zenginlik ve refah getireceğini belirten iktidarın bu ülkeye kazandırdığı tek şey, yoksulluk ve iflaslardır. Bu krizi de, 2002 ile 2008 yıllarındaki iki ekonomik krizi çözen Ali Babacan’a devretmeliyiz. Ve bu iktidardan ilk seçimde kurtulmalıyız” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler