MÜJDECİ “FIRINCILAR ZARARINA ÇALIŞIYOR”

MÜJDECİ “FIRINCILAR ZARARINA ÇALIŞIYOR”

Batman’da fırıncı esnaflarını ziyaret eden DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, vatandaşın ekmek alamadığını ve fırıncı esnafının da zararına çalıştığını belirtti.
 
Batman’da fırıncı esnaflarını ziyaret eden DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, vatandaşın ekmek alamadığını ve fırıncı esnafının da zararına çalıştığını belirtti. Müjdeci, şöyle konuştu; “Ramazan ayında vatandaş iftar sofrasında en temel gıda ürünü olan ekmeğinden bile kısmak zorunda kaldı. Vatandaş ve esnaf ziyaretlerimizde görüyoruz ki gerçekten vatandaşımız eskiden 4 ekmek alıyorsa artık 1, 2 ekmek alıyor. Birçok vatandaşımız önceki günden kalan bayat ekmekleri alarak evine dönüyor. Bu halkı sefalete sürükleyenler, bayat ekmeğe muhtaç bırakanlar bunun hesabını er ya da geç sandıkta verecek. İğneden ipliğe gelen zamlar fırıncı esnafının da maliyetlerini katladı. Buna paralel olarak vatandaşın alım gücünün de düşmesiyle birlikte satışlar da azaldı.
Esnaf ziyaretleri kapsamında gittiğimiz fırıncılar ekmek fiyatlarının çok arttığı halde giderleri karşılamadığını belirtti. Un fiyatlarının yüzde 150, yağın yüzde 200, mayanın yüzde 200 arttığı; elektrik, doğalgaza gelen fahiş zamlar ile birlikte fırıncılar şu anda zararına çalışıyor. Birçok fırıncı ekmek fiyatını söylemekten utandığını dahi söylüyor.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler