Murat Güneştekin’den iki önemli imza

Murat Güneştekin’den iki önemli imza

MURAT GÜNEŞTEKİN’DEN EKOSİYASET ve OTİZM DOSTU BELGESİNE İMZA
 
AK Parti Batman Belediye Başkan Adayı Murat Güneştekin TEMA Vakfı’nın düzenlediği ‘Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi’ni  ve Türkiye Otizm Meclisi’nin düzenlediği ‘Otizm Dostu Anlaşması’nı imzaladı. 
 
TEMA Vakfı 31 Mart yerel seçimlerine katılan tüm belediye başkanı adaylarının görev süreleri boyunca toprağı, ormanı, suyu, iklimi ve havayı koruyan politika ve uygulamaları öncelikli hale getirmeleri gerektiği inancıyla 2019 Yerel Yönetimler için Ekosiyaset Belgesi’ni hazırladı. Türkiye Otizm Meclisi ise, yine aynı yöntemle adayların Otizm Dostu olmalarına söz verdikleri bir anlaşma hazırladı. Bu iki önemli belgeye imza atan yeni ismi ise Güneştekin oldu.
 
Belgeleri imzalayan Güneştekin, “Kente ilişkin alınan her karar ve atılan her adım, insanların yaşam kalitesini etkilediği kadar toprak, su, orman, mera, tarım alanları gibi doğal varlıkları ve ekosistem bütünlüğünü de etkiliyor. Bir başka deyişle, kenti yönetecek olan bizlerin arazi kullanımı, yapılaşma, su ve atık yönetimi, ulaşım, enerji gibi alanlardaki tercih ve uygulamaları doğal varlıklarımızın kaderini belirliyor. Ayrıca bugün ülkemizde 1 milyonu aşkın otizmli bireyin yaşadığı tahmin ediliyor. Anne, baba ve kardeşleri ile bakıldığında otizm yaklaşık 4 milyon insanımız etkiliyor. 
 
Biz de, iklim değişikliğini dert eden, temiz hava seven, suyun değerini bilen, ‘toprak hayattır’ diyen, doğa dostu belediye başkan adayı olmaktan ve Ekosiyaset Belgesi’ni imzalamaktan, ayrıca Belediye Başkanı olduğumuzda sağlık hizmetlerinden alışveriş mekanlarına, berberlerden müzelere, tatil mekanlarından parklara, spor olanaklarına kadar kentin tüm unsurlarının ‘Otizm Dostu’ olmasına söz vermekten büyük onur ve gurur duyuyoruz”dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler