ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ

TRAFİK HAFTASINDA TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

17 - 13 Tarfik Haftası'nı farklı etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. 
 
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Fatik Karadeniz ile Batman İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hayrullah Altıparmak perşembe günü Radyo Yüksel'de yaptıkları programda dinleyicilere önemli açıklamlarda bulundular.
 
 
Bugünde  "7-13 Mayıs trafik haftası" kapsamında trafik polisleri tarafından ilkokul öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi.
 
Batman Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri, Vakıfbank İlkokulu öğrencilerini ‘trafik’ testinden geçirdi. Etkinlikte Milli Eğitim Müdürü, Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanı, öğrencilere trafikteki ‘altın’ kuralları aktardı.
 
ÖĞRENCİLERE ÖNCE EĞİTİM SONRA ÇİKOLATA
 
7-13 Mayıs Trafik haftası etkinlikleri kapsamında Emniyet Müdürlüğü, Pazaryeri mahallesindeki Vakıfbank İlkokulunda öğrencilere yönelik ‘trafik eğitimi’ etkinliği gerçekleştirdi. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ve İl Jandarma Komutanı Adem Taşkın’ın katıldığı etkinlikte öğrenciler trafik testinden geçti. Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Kurtaran; “Hayati bir konu için toplanmış bulunuyoruz. Trafik hepimizin hayatında çok önemli bir yer kapsıyor. Bunun için Emniyet ve Jandarma trafik ekipleri, öğrencilerimize bilgilendirmek için buradayız. Özellikle trafik ekiplerinin uygulayacağı kuralları çok dikkatle izlemenizi istiyorum. Çünkü çok küçük bir ihmal ve unutkanlık ağır kayıplarla bizi baş başa bırakabilir” dedi.
 
 
“TRAFİKTE DİKKATLİ OLMALIYIZ”
 
Daha sonra miniklere hitap eden Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç; “Programın tek bir amacı var; ülkemizde son zamanlarda büyük bir dikkat ve çalışmayla en asgari düzeye indirdiğimiz ölümlü trafik kazalarını daha da minimize etmek için siz minik çocuklarımızı bilgilendirmek istedik. Trafikte dikkatli olmak zorundayız. Trafikte asla ‘Ben bu hareketi yaparsam bir şey olmaz’ demeyeceksiniz. Sizleri çok seviyoruz” dedi. Daha sonra Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın da öğrencilere seslenerek; “Benim sizden tek bir isteğim var; akşam dersten sonra eve gittiğiniz zaman burada öğrendiklerinizi özellikle ailenizle paylaşırsanız her şey çözülür. Sizler zaten kurallara uyuyorsunuz. Büyüklerinizin de trafik kurallarına uymasını sağlayın” diye konuştu.(Haber Merkezi)
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler