‘Okuryazarlık Seferberliği’ kursunda inceleme

Batman Vali Yardımcısı Çetin, Mobil Aile Destek Merkezi ‘Okuryazarlık Seferberliği’ kursunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Batman’da Mobil Aile Destek Merkezinde ‘Okuryazarlık Seferberliği’ kapsamında devam eden kursu ziyaret eden Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran kursiyerlerle kitap okuma etkinliği gerçekleştirdiler.

Ziyarette Çetin ve Kurtaran, devam eden kursları gezdi, kurslar hakkında bilgi aldı. Ziyaret edilen kurslarda kursiyerlere kitap hediye eden Çetin ve Kurtaran, ‘Batman Her yerde Okuyor’ kampanyası kapsamında kursiyerlerle birlikte kitap okuma etkinliği de gerçekleştirdiler.

Mobil Aile Destek Merkezinde her gün her kursta kitap okuma etkinliği olduğunu belirten yetkililer, merkezde 24 alanda aktif olan 58 kursta 710 kadının yararlandığını ifade ettiler.

Ayrıca ziyaret sırasında merkezde bulunan bölgedeki okulların öğrencilerine de kitap dağıtan Kurtaran, çocuklara bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Daha sonra Vali Yardımcısı Çetin ve Kurtaran, çocuklarla birlikte kitap okudular.

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet göstermekte olan Mobil Aile Destek Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim’den okuma yazmaya, bilgisayardan satranca, takı tasarımdan el sanatlarına, aşçı yardımcılığından pasta yapımına, resimden tezhiple ve benzeri 24 alanda 7’den 77’e genç kız ve kadınların ücretsiz olarak kurslardan yararlandığı ifade edildi.

Mobil Aile Destek Merkezi’nde bugüne kadar 345 kursun bittiği ve bin 895 kadın kursiyerin mezun olduğunu kaydedildi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler