ÖLÜME DİRENDİ VE KAZANDI

Yüksekten düşen çocuk Batman Eğitim Araştırma Hastanesinde sağlığına kavuştu

Yüksekten düşen çocuk Batman Eğitim Araştırma Hastanesinde sağlığına kavuştu. 25 gün akciğer makinesine bağlı takip edilen 6 yaşındaki Yasin Bağata, 35 günlük zorlu sürecin ve mücadelesinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.
 
4 METRE YÜKSEKTEN DÜŞTÜ
 
Tedavi sürecini başarılı bir şekilde yürüten Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Sinan Yavuz, “6 yaşında erkek hasta 4 metre yüksekten düşme sonrasında yoğun bakım ihtiyacı olması nedeniyle Şırnak’tan sevk alındı. Hasta şuuru kapalı akciğer makinesine bağlı olarak yoğun bakımımıza kabul edildi. Kafa içi kanaması ve kırıkları olan hasta çocuk yoğun bakımda en son bilimsel veriler ve teknikler kullanılarak yaklaşık 25 gün akciğer makinesine bağlı olarak takip edildi ve 35 günlük zorlu sürecin ardından hastamız annesinin kucağında sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Hastamızın takibinde zaman zaman çok zorlu süreçler yaşadık, bazen çıkmaza girdiğimizi de hissettik ama hiçbir zaman umut kaybetmeden tedavisine desteğine devam ettik. Sonucunda da bu mutlu tablo ile evine gönderebildik. Hastamızın iyileşmesinde çocuk yoğun bakımda çalışan çocuk hastalıkları uzman doktor arkadaşlarımızın, beyin cerrahi uzmanlarımızın, hemşirelerimizin, fizik tedavi ekibimizin, temizlik ve klinik destek personelimizin büyük katkısı olmuştur. Hepsinin özverili çalışmaları ile bu güzel sonucu alabildik. Bizlere ihtiyacı olan hastalara en güzel şekilde müdahale edebilmemiz için bu imkanları sağlayan hastane yöneticilerimize ve il sağlık müdürümüze teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.
 
“BANA BİR DÜNYA BAĞIŞLADILAR”
 
Oğluna kendi çocuklarıymış gibi sahip çıkıldığını belirten anne Ayşe Bağata, “ Oğlum Yasin düştüğünde yaşayamaz diye çok korkmuştum. Dünyam başıma yıkılmıştı ve çok umutsuzdum. Yasinim Batman Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisinde akciğer makinesine bağlıydı fakat ona öyle güzel bakılıyordu ki, bu durum umudumu yeşerttmişti. 35 günün sonunda sağlıklı bir şekilde oğlumu kucağıma verdiklerinde bana bir dünya bağışladılar. Çocuğumun hayatını önce Allah’a sonra da oğluma bakan başta doktoru Sinan Yavuz’a ve tüm sağlık ekibine borçluyum. Hepsinden Allah razı olsun. “ dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler