ÖZDEMİR VE GÜR BASINLA BULUŞTU

ÖZDEMİR VE GR BASINLA BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Batman Milletvekili Özdemir ve İl Başkanı Gür basın mensupları ile görüştü
 
AK Parti Batman Milletvekili Özdemir ve AK Parti İl Başkanı Akif Gür kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.
 
 
Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan il başkanı Gür, AK Parti’nin Türkiye’de 20 yılda büyük değişim ve dönüşüme imza attığını söyledi.
 
AK Parti’nin Türkiye’de büyük atılımlar gerçekleştirdiğini aktaran Gür,  2019 yılında tasarruf tedbirlerinin yoğun olarak uygulandığı bir yıl olduğunu anımsattı. 
 
2020 ile 2021 yılında bütün dünyada pandeminin yaşandığını ifade eden Gür sözlerini şöyle sürdürdü:
 
‘’ Son 3 yılda bile Batman’a organize sanayi bölgesinde 4 bin küsür olan istihdam Batman’da 11 bine yaklaştı. Tekstil sektöründe 18 binlerden 40 binlere ulaşan bir istihdama kavuştuk. Sadece istihdama değil çevre şehircilik anlamında son yılların sürekli gündeminde olan ve 50 yıldır kangren olan her seçimde siyasetçilerin vaadi olan iluh deresi sorununu da çözmek için elimizi taşın altına koyduk. İluh deresi kentsel dönüşüm alanı ve iluh deresi ıslah projesi bizim dönemimizde  AK Parti döneminde vuku buldu ve ilk etabı da başladı.’’
 
AK Parti’nin Batman’da yatırımlar ve sosyal politikalar alanında yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgilendirmede bulunan Gür, dünyada yaşanan  ekonomik sıkıntıya rağmen AK Parti hükümetlerimizin ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardım desteğini sürdürmeye devam ettiğini anlattı. Hiçbir zaman ve hiçbir surette mazlumu, ihtiyaç sahibini yüz üstü bırakmadık, kaderine terk etmedik.
 
Başkan Gür, sözlerinin devamında şunları kaydetti:
 
‘’AK Parti’yi AK Parti yapan birinci özellik sokağın nabzını iyi tuttuğu ve vatandaşımızın sorununu kendi sorunumuz gibi hareketle sorunlara çözümler üreten  bir parti olduğumuzu özelikle belirtmek istiyorum. En önemli özelliklerimizden biri de devlet millet kaynaşmasını sağlayan, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunu temele oturtan milletin partisi olduk ve bu yolda icraatlarda bulunuyoruz. Biz milletimizin partisi olarak ne kimsenin kılık kıyafetine, ne diline nede inancına bakmaksızın insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını devletin temeline oturtarak icraatlar da bulunduk. 
 
 Batmanın  günden bugüne çok geliştiğini belirten Gür,’’ Yeni ve genç bir şehir olmamıza rağmen hala da gelişiyoruz ve haliyle yeni ihtiyaçlar da doğacak. Biz bu ihtiyaçları gidermek ve Batmanımızı geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bizim için vatandaşımızın gündeminde olan şey bizim için birinci önceliktir. Diğer siyasi partilerin algı, yalan ve iftira siyasetini hiç ama hiç önemsemedik. Sözüm ona üye çalışması yapan bazı siyasi partilerin nasıl üye yaptıklarını da gayet iyi biliyoruz.’’ dedi.
 
AK Parti’nin Batman’da  56 bin 500 üyesi bulunduğunu vurgulayan Gür, partinin tüm kademeleriyle yaşayan bir organizma gibi  sokak ve mahallelerde çalışmalara devam ettiklerinin altını çizdi.
 
 
Ardından  Milletvekili Ziver Özdemir, İluh Deresi ıslahı projesine ilişkin  açıklamada bulundu. 
 
 
Özdemir, '' İluh Deresi projesinde süreç TPAO'nun bittiği sınıra kadar süreç tamamlanmıştır. Ayrıca kamulaştırma gerekiyordu. Bakanlıktan 40 milyon civarında kamulaştırma talimatı verildi. Belediye şuan yıkım için ihaleye çıkmış. İhale de kısa bir şekilde neticeye kavuşacak. Burası da ortaya çıkmış olacak. En azından böylelikle projenin önü açılmış olacak. Ayrıca takip ettiğimiz başka işlerde var. Nohuttan tutun sahlep ve benzeri lavanta türü ürünlere kadar bitkilerde hem yerelde çalışıyoruz hem de tarım bakanlığından gerçekleştirilen projeler hakkında vatandaşları bilgilendiriyoruz. Geçen sene bunlarla ilgili çok ciddi yatırımlar ve katkılar sunuldu. Ticarette de bildiğiniz gibi  yerel ve genelde de tarım bakanlığının destek ve  teşvikleri var. 'Ayrıca Batman  seracılık kültüründe yavaş yavaş karşılık buldu. Balpınar çevresinde ve Beşiri'ye bağlı Rıdvan Köyünde vatandaşlarımız bireysel olarak çok ciddi olarak seracılığa başlamış bulunmakta ve orada da çok güzel neticeler alıyoruz''dedi.
 
Pandemi ve Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaştan ötürü dünyada bir ekonomik daralmanın yaşandığını anlatan Özdemir,' 'Hastane yapımı da takip ettiğimiz bir süreçti ama resmi yazışmalar ve fiyat güncelleme süreci de hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah kısa bir zaman içerisinde ihale süreci yine gerçekleşecek.''diye konuştu. 
 
Hastanenin yerinin kesinlikle değişmeyeceğinin altını çizen Özdemir, "Birincisi burası hazine malı ikincisi ruhsatlandırılmış ve sağlık bakanlığına devredilmiş. Bu hastanenin projesi buradaki arazi yapısına göre mühendisler tarafından etüdü yapılmış bu yüzden yerinin değişmesi mümkün değil." 
 
Sözlerinin devamında Petrolspora da değinen Özdemir, şöyle konuştu :
 
" Biz kurumlarla, valilikle, belediye ve  toplum olarak tüm paydaşlarımızla Petrolsporumuza sahip çıkıyoruz. Biz bununla ilgili enerji bakanlığı  ve genel müdürlükle konuştuk. Ya sponsor desteği sunulsun yada bünyesine katmalarını talep ettik. Bu süreci de takip ediyoruz. '' 
 
Uçak ve raybüs seferleri hakkında da açıklamada bulunan Özdemir, "Batman'daki uçak seferleri için yüz yüze Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ile görüştük. Yaşadığımız küresel kriz tüm sektörleri vuruyor. Özellikle yüksek petrol fiyatları ve yaşanan savaş  uluslarası alandaki bir çok uçak firmasını olumsuz yönde etkiliyor. Bunun Türkiye'ye de yansıması oluyor. Biz şuan da uçak için filo ile  görüşme yapıyoruz ama uçak bulamıyoruz. Sorunun çözüme yönelik çalışmalarımız sürüyor. "şeklinde konuştu. 
 
 Muş Sason yolu projesi içinde ilgili bakanlıkla görüştüklerini belirten Özdemir," Çok talep edilen ve bizimde ısrarla takip ettiğimiz büyük bir proje. Bu yapımda zaman alan bir süreç. Bu süreci de bir noktada başlatamız gerekiyor. Biz 2 senedir bu projeyi bir noktaya getirdik. Bakanlık ve Genel müdürlükler nezdinde bu konunun takibini yapıyoruz. Bu güzergahın etüd projesi bitti ve teslim edildi. Şimdi de bizim isteğimiz projenin ihaleye çıkmasıdır. Bunun içinde görüşmemizi sürdürüyoruz. "
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler