"Sağlıkta şiddete yönelik kalıcı ve etkin tedbirler alınmalı"

Batman'da sağlık çalışanlarına yönelik saldırıya tepki gösteren Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, bir an önce sağlıkta şiddete yönelik kalıcı ve etkin tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, yazılı açıklama yaparak, Batman Bölge Devlet Hastanesinde görev yapan 5 hemşire ile güvenlik personelinin, hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramasına tepi gösterdi. Yalçın, bir an önce sağlıkta şiddete yönelik kalıcı ve etkin tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının ağır iş yükü ve çalışma koşullarının yanı sıra sağlık hizmeti sunumunda birçok kez şiddetle karşı karşıya kaldığını belirten Yalçın, sözlü, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının, çalışma koşullarından kaynaklanan sorunların yanı sıra her an şiddete maruz kalma korkusuyla tükenmişlik sendromu yaşadıklarını kaydetti.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yalçın, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin, aslında topluma karşı yapılmış utanç verici bir eylem olduğunun bilinmesi gerekiyor. Her türlü zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde yapma gayretinde olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin izahı mümkün değildir. Sağlık çalışanlarının vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunarken şiddetle karşı karşıya kalmaları ve bunun engellenememesi büyük bir sorundur. Sağlıkta şiddetin engellenmesi adına şiddete sıfır tolerans mücadelesinin, değerli halkımız ve yetkili kamu otoriteleri tarafından desteklenmesi çok önemlidir." dedi.

"Sağlık çalışanlarımızın şiddete uğramasını asla kabul etmiyoruz"

Hiçbir gerekçenin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin mazereti olamayacağını aktaran Yalçın şunları söyledi: "Sağlık çalışanlarımızın şiddete uğramasını asla kabul etmiyor ve bu tür olaylara karşı her koşulda sağlık çalışanlarımızın yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililere sesleniyoruz; sağlık çalışanlarının canını yakan, görevini yapmaktan alıkoyan, evine sağ salim dönememe korkusu yaşayan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin önüne geçecek, bu tür olayların olmasını engelleyecek kalıcı ve etkin tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesini ve mevcut hukuki düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanmasını istiyoruz."

"Şiddet olayı son bulmalı"

Bölge Devlet Hastanesinde; ameliyathane, kan alma, ortopedi servislerinde görev yapan sağlık çalışanları ile yataklı servis önünde görev yapan güvenlik görevlisine yapılan sözlü ve fiziksel saldırıları kınadıklarını dile getiren Yalçın, bu tür şiddet olayların artık son bulmasını istediklerini belirtti. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler