‘Semt poliklinikleri Batman’ı rahatlatacak’

‘Semt poliklinikleri Batman’ı rahatlatacak’

Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterli Op.Dr Sedat Özkul, Semt polikliniklerinin hem vatandaşları rahatlatacağını hem de Bölge Devlet Hastanesinin yükünü hafifleteceğini açıkladı.

Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Sedat Özkul gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz sahibi Ferhat Malgir’e sağlık projeleri ile ilgili açıklama yapan Özkul, Kamu hastaneler birliğinin kapanmasının ardından kesinleşecek görevlendirmelerin ardından projelerin hayata geçirileceğini açıkladı. En Önemli projesinin Semt Polikliniklerini hayata geçirmek olduğunu belirten Özkul “Bu projeyle hem vatandaşız daha hızlı bir şekilde sağlık hizmetinden faydalanacak, hem de Bölge Devlet Hastanesinin yükü hafifletilecek.Bölge Hastanesinin Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürülmesi için girişimlerinin sürdüğünü ifade eden Özkul, Güney Raman çevre yolu üzerinde 80 dönümlük alana yapılacak yeni hastane yatırımını yakından takip ettiklerini söyledi.

‘YENİ HASTANENİN YATAK SAYISI ARTTIRILACAK’

Yeni hastane yatırımının 800 yataklı olması için çaba sarfedeceklerini kaydeden Genel Sekreter Özkul: “Sağlık yatırımları İl Sağlık Müdürlüğümüzün sorumluluğunda. İşin işletme kısmı ise bizde. Yeni hastane 200 yataklı olarak düşünülmüş. Ancak hastane henüz proje aşamasında. Milletvekilimiz ve Valimizin destekleriyle hastanenin yatak kapasitesinin 800’e çıkarılması için yoğun çaba sarf edeceğiz. Yeni yatırım 800 yataklı olursa Batman, sağlık alanında rahatlar. Hastanenin yatak kapasitesini nitelikli olarak artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler