Soğuk havalarda çocuklarımızı nasıl giydirelim

Soğuk havalarda çocuklarımızı nasıl giydirelim

Batman Medical Park Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın, havaların soğuması ile birlikte ebeveyn çocukları ‘Soğuk havalarda sıkı giydirin’ uyarısında bulundu. Kış mevsiminde anne ve babalar çocuklarını giydirirken, panik ve endişe içinde olduklarını belirten Dr. Taşkın, "Çocuğum üşüyor mu? Hasta olacak mı? Ya hala üşüyorsa?" gibi pek çok kaygı annelerin zihinlerinde yer aldığını söyledi. Uzman Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın bu konular ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.
 
PAMUKLU VE DAHA HAFİF GİYSİLER TERCİH EDİN
 
 
 
 
 
Çocuğunuzun vücuduna nefes aldırmak için pamuklu ve daha hafif giysiler tercih edin. Hantal ve kalın yünlü kazaklardan uzak durun çünkü bunlar onları terletecek ve kolayca hareket etmelerini engelleyecektir.
 
SOĞUĞA VE SUYA DAYANIKLI DIŞ GİYİM TERCİH EDİN
 
Kışın çocuk montu seçerken dış malzemeye dikkat edin. Özellikle fermuara dikkat edin. Kolay çekilebilir ve küçük parmakları sıkıştırmayacak şekilde güvenli olmasına özen gösterin. Soğuğun içeri girmesini önlemek için ayak ve el bileklerine sıkıca oturan tulum şeklinde montlar alabilirsiniz. Bu montların ayak bileklerini sıkmadığına emin olun.
 
ELDİVEN SEÇİMİNİZ, PARMAKSIZ ELDİVEN OLSUN
 
Çocuğunuzun parmaklarını eldivene sokarken zorlanabilirsiniz. Bunun yerine parmak delikleri olmayan eldivenler seçin. Eldivenler ısıyı koruyan ama terletmeyen bir iç astar ve hava koşullarına dayanıklı bir koruma malzemeye sahip olmalıdır. Böylece bu tip eldivenleri giydirmesi de kolay olacaktır.
 
SICAK TUTAN VE TERLETMEYEN ŞAPKALAR KULLANIN
 
Çocuğunuzun kışın hasta olmasını istemiyorsanız, sıcak tutan ve terletmeyen şapkalar tercih edin. Çünkü vücut ısısının çoğu kafadan kaybedilir ve bu durumda çocukların kafasını sıcak tutmak önemlidir. Kulaklıkları olan bir pamuk ya da yumuşak yün örme şapka en iyi seçeneklerdir. Şapkaların küçük olmamasına ve küçük kafaları sıkmamasına dikkat edilmelidir.
 
KOLAY GİYDİRİLEBİLEN VE GÜVENLİ GİYSİLER TERCİH EDİN
 
Çocuklarınıza kışın kolay giydirilebilen ve güvenli giysiler alın. Böylelikle daha rahat giydirebilir ve daha rahat olabilirsiniz. Çıtçıt ve fermuarlar, yeni yürümeye başlayan çocuklar için iyi bir seçim olacaktır. Bebekler için tehlike yaratabilecek kurdele, şerit ve ip gibi süsleme amaçlı kullanılan malzemelerden kaçının.
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler