SORAÇAN’I DUYGULANDIRAN DESTEK

BATMAN VALİLİĞİ HİMAYESİNDE YARDIM KAMPANYASI SORAÇAN’I DUYGULANDIRAN DESTEK

Batman Valiliği himayesinde “Batmanlılar Esnafına Sahip Çıkıyor" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.
 
Batmanlılar Esnafına Sahip Çıkıyor
Batman Valiliği himayesinde “Batmanlılar Esnafına Sahip Çıkıyor" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.
 
40 YILLIK EMEK
 
26 Haziran Cuma sabahı Batman’da büyük üzüntü yaşatan yangın faciası sonrası Açan ailesinin 40 yıllık emeği olan Soraçan Mağazası tamamen kullanılmaz hale geldi.
 
35 MİLYON TL ZARAR
 
Feci olayda tek teselli hiç bir can kaybının yaşanmaması olsa da, Soraçan Mağazasında çalışan toplam 165 çalışan işsiz kaldı ve Açan ailesinin toplam maddi zararı bina, demirbaş ve stoklarla birlikte 35 milyon TL civarında.
 
7 KİŞİLİK HEYET KURULDU
 
Oluşan maddi hasara bir nebze destek olabilmek için Batman Valiliği himayesinde kurulan 7 kişilik heyetle Batman’da bir yardım kampanyası başlatıldı. “Batmanlılar Esnafına Sahip Çıkıyor” sloganıyla başlatılan yardım kampanyasının Komisyon Yönetimi, yanan Soraçan Mağazasının otoparkında bir basın açıklaması yaptı.
 
“KAYITSIZ KALAMAZDIK”
 
Konuşmayı yapan Batso Başkan yardımcısı Bayram Demirhan: “Bu üzücü olaya kayıtsız kalmamız imkansızdı. Açan ailesi Batmanımıza her zaman değer katan bir aile oldu. Özellikle mağaza çalışanlarının yanında olmak için Valimiz Sayın Hulusi Şahin himayesi ile Soraçan’a hep birlikte destek oluyor ve yaralarını sarıyoruz. Tüm Batmanlıları bu yardım kampanyasına destek olmaya davet ediyoruz” dedi.
 
“ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇTİK”
 
Soraçan Mağazası Yönetim Kurulu Yetkilleri ise: “Çok zorlu bir süreçten geçtik, ama tüm Batmanın olayın olduğu ilk günden bu yana bize destek vermesi bizi çok mutlu etti. Başta valiliğimiz olmak üzere iş adamlarımız ve Batmanlıların böyle bir kampanya ile bize sahip çıkıyor olması son derece gurur verici. Bu teveccüh için Soraçan çalışanları ve ailem adına ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
 
Soraçan mağdurları yardım
Türkiye ziraat bankası
İban TR94 0001 0025 7294 6089 1850 01
Türkiye vakıflar bankası
İban TR57 0001 5001 5800 7311 6732 58
 
 
 

1 Yorum

İrfan

İrfan

08 Temmuz 2020
Çok hayırlı bir hareket

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler