Tarım il müdürlüğünden hibe desteği duyurusu

Batman'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bireysel basınçlı sulama hibe desteği başvuruları duyurusu yapıldı.

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda bireysel basınçlı sulama hibe desteği başvuruları 2 Ocak tarihinde başladığı belirtildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin desteklenmesi hakkındaki tebliğ (Tebliğ No: 2016/13) 29 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girildiği açıklandı.

Yapılan duyuruda, "Tebliğ kapsamında hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilir. Hibe tutarları gerçek kişiler için yüz bin TL, tüzel kişiler için 200 bin TL'dir."denildi.

Program kapsamında hibe desteği verilecek konular şu şekilde sıralandı:

- Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,

- Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,

- Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

- Lineer sistem, Center Pivot sistem veya Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması,

- Güneş enerjili sulama sistemi kurulması.

Bir başka duyuruda ise "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi hakkında başvuru yapan proje sahiplerine ilişkin eksik belgeleri olduğu belirlenen yatırımcıların listesi İl Müdürlük İlan Panosuna asılmış, web sayfasında yayımlanmıştır. Söz konusu  hüküm gereği 09-15 Ocak tarihleri arasında eksik belgeleri olduğu belirlenen yatırımcıların listesi (7 gün) süre ile ilan edilecek,16-22 Ocak tarihleri arasında (7 gün) süre ile sistem açılarak yatırımcılarımız, sistem üzerinde eksik evraklarını yükleyeceklerdir. Ancak yüklenecek belgeler son başvuru tarihinden (29 Aralık 2016) sonraki bir tarihi içeremez. Bakanlığımız Döner Sermaye Yönetmeliğine göre KKYDP 11. Etap başvurularına ait dosya ücretini ödemeyen yatırımcıların 55TL başvuru bedelini İl Müdürlüğümüz Döner Sermaye Saymanlığına ödemesi ve Dekontun bir nüshasının Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüze iletilmesi ivedilikle gerekmektedir." ifadelerine yer verildi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler