“Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf sergisi açıldı

Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen “Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen “Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen 60 fotoğrafın yer aldığı sergi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde açıldı.

Açılışa; Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı, tarım çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Toplumun tarıma ilgisini artırmak, tarımın önemi konusunda farkındalık oluşturmak, tarım sektöründe çalışanların tarımla olan ilişkilerini kültürel aktivitelerle geliştirerek duygusal ve zihinsel motivasyonu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen “Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf sergisinin 1 Ağustos’a kadar ziyaretçilere açık olacağı belirtildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından açılan sergiyi gezen ziyaretçiler, eserleri beğeniyle inceledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, “Tarım ve Orman Bakanlığımızca 10’uncusu düzenlenen ‘Tarım ve İnsan’ konulu resim sergimizi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda açtık. Bakanlığımız özellikle kırsal alanda çok değişik, ilginç ve çiftçilerimizin yaşamlarını anlatan fotoğraflarla ilgili her yıl bir takım yarışmalar düzenlemektedir. Bu yarışmalarda profesyonel ya da amatör fotoğrafçılarımız Anadolu’nun değişik bölgelerinde çiftçilerimizin yaşamını anlatan fotoğrafları çekip yarışmaya göndermektedirler.” dedi.

Kiyas, “Her yıl bakanlığımız yarışmalar sonucu sergileme ödülü alan fotoğrafları sergiliyoruz. Batman’da özellikle öğrencilerin ve giriş çıkışların yoğun olduğu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda fotoğraflarımızı sergiliyoruz. Bu yıl çoğu ilk kez sergilenen fotoğraflarımız var. Sergimiz 3 gün açık bulunacak. Yoğun olarak öğrenciler ve vatandaşlar gelip sergimizi gezmektedir.” ifadelerini kullandı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler