TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞLERİ 10 GÜN İZNE BAĞLANDI

Batman'da toplantı, gösteri yürüyüşü ile basın açıklaması gibi eylem ve etkinlikler 19 Ağustos'a kadar izne bağlandı.

Valilikten yapılan açıklamada, il merkezi ile tüm ilçelerde

 İl/İlçe Jandarma Komutanlığı ve İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü/Amirliği sorumluluk bölgeleri dahil olmak üzere ilde milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla bazı tedbirlerin alındığı belirtildi.

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddesi hükümleri gereğince, düzenlenecek her türlü eylem ve etkinliklerin izne bağlandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"İlimiz merkezi ve ilçelerimizde bu konu kapsamında ve çeşitli isimler altında açık ve kapalı alanlarda yapılması muhtemel tüm eylem/etkinliklerin, her türlü açık hava toplantısı, basın açıklaması, protesto/gösteri yürüyüşü, protesto eylemi, insan zinciri, çelenk sunma, bildiri/broşür dağıtma, stant kurma, çadır kurma ile bunun gibi tüm eylem ve etkinlikler 10.08.2022 günü saat: 00:01’den 19.08.2022 günü saat: 24:00’a kadar 10 (on) gün süre ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 22. Maddesine istinaden MÜLKİ İDARE AMİRİNİN İZNİNE BAĞLANMASINA,

 Gerçekleştirilmesi izin şartına bağlanılan her türlü toplantı ve etkinliğin huzur ve güven ortamını bozmaya teşebbüs edecek şahıslar ile işlenmesi muhtemel suçların tespitine yönelik izletilmesini ve kamera vb. araçlarla kayıt altına alınabilmesine karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler