‘Vekilliğin düşürülmesi iradeye saldırıdır’

‘Vekilliğin düşürülmesi iradeye saldırıdır’

HDP Batman İl örgütü vekilliği düşürülen HDP Siirt Milletvekili Besime Konca için basın toplantısı düzenledi. Burada bir açıklama yapan HDP Batman İl Eşbaşkanı Fatma Kapalıgöz: “Türkiye Cumhuriyeti Büyük Meclisi’nin 26. Dönem 3.Yasama Yılında açılışı yapılan ilk genel kurulun ilk saatlerinde Kadın Meclisi Sözcümüz ve Siirt Milletvekilimiz Besime Konca’nın vekilliği düşürülmüştür. AKP-Saray rejiminin kadına yönelik sistematik ve yaygınlaştırılmış saldırı politikalarının son halkası olarak Kadın Meclisi Sözcümüzün milletvekilliğinin düşürülmesi, bu yasama yılında da ana hedefin kadınlar olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. 3 Ekim 2017 günü, TBMM ilk genel kurulu açılışı kadına yönelik saldırın resmi mühürlü kara lekesi olarak tarihe not düşülmüştür.

SALDIRILAR ARALIKSIZ DEVAM ETMEKTEDİR

Kadınların başta siyaset alanının dışına itilmesi olmak üzere tüm kamusal alanlardan tasfiye edilmesi ile AKP-Saray rejiminin, 15 yıllık iktidarlarına rağmen “toplumsal ve kültürel alanda tahkim edemedikleri iktidarlarının” en büyük engeli olarak Kadın Mücadelesini gördükleri net ve açık ortadır. TBMM’de kadın vekil oranında büyük bir artış yaratarak bir dönüm noktası oluşturan ve bir kadın partisi olarak partimiz HDP’nin bugün itibariyle Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, Kadın Meclisi Sözcümüz Besime Konca, Nursel Aydoğan ve Tuba Hezer olmak üzere 4 kadın parlamenterinin vekilliği düşürülmüş bulunmaktadır. Bu saldırılar kadın mücadelesine yönelik politik ve ideolojik saldırılardır. Çünkü biz, kadınların siyasete aktif katılımı ve eşit temsiliyet ile kendi yaşamı ve tüm bir toplumsal yaşam üzerinde söz ve karar sahibi bir özne olmasını amaçlayan eş başkanlık sistemini geliştirdik. "Tek Adam" rejimine geçit vermeyen Eş başkanlık sistemi, başta Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ şahsında hedef alınmıştır, belediye eş başkanlarımızın rehin alınması ve kadın parlamenterlerin vekilliklerinin düşürülmesi ile bu ideolojik saldırılar aralıksız devam etmektedir. Erkek egemen zihniyetin temellerini sarsan, yaşamın tüm alanlarında kadının sözünü, emeğini etkin kılan bu eş başkanlık sistemi hedef alınırken yine irademize sahip çıkarak sokaklara taştık kabul etmedik, boyun eğmedik.

BİZ KADINLAR İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR

AKP-Saray rejiminin kadın düşmanı bir toplum yaratma çabasının bir parçası olarak Kadın Meclisi Sözcümüz ve Siirt Milletvekilimiz Besime Konca’nın vekilliğinin düşürülmesi biz kadınlar için yok hükmündedir. Kadının bedeni, emeği ve tüm yaşamını ortadan kaldıran AKP-Saray rejiminin yaratmak istedikleri topluma karşı yeni ve özgür yaşamı, erkek egemen çürümüş zihniyetlerinin tüm baskı ve zor aygıtlarına karşı sonuna ve sonuncumuza kadar mücadelemiz sürecektir. Tüm ömrünü özgürlük ve kadın mücadelesine adamış, 18 yıl cezaevinde tutulmuş ve vekilliği süresince 3 kez tutuklanmış ve tahliye edilmiş Kadın Meclisi Sözcümüz ve Siirt Milletvekilimiz Besime Konca’nın zindanlarda, mahkemelerde, sokaklarda, her an ve her mekânda kadın mücadelesinden asla vazgeçmeden devam etmesi bunun en güncel ve en açık örneğidir. Bizler ablukalarda yaşamı örgütleyen direnen kadınlarız. Bizler, OHAL ve her hallerde sokaklara, meydanlara taşan direnen kadınlarız. Bizler 8 Martlarda, 25 Kasımlarda, Newrozlar da erkek egemen zihniyetin zulmüne binlerce yıllık Hayırlarıyla direnen kadınlarız. Bizler zindanlarda, zulmün mahkemelerinde zalimin gözünün içine bakarak gerçeği haykıran kadınlarız. Binlerce yıldır "Bu Böyle Gitmez. Kadınlar İzin Vermez" diyerek onurlu mücadelemizden asla geri adım atmadık. Bizler, asla boyun eğmeyeceğini defalarca ispatlayan görkemli kadın mücadelesinin ta kendisiyiz.6 Milyon Besime Konca’yız Biz.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler