Veliler seçmeli dersler üzerinde hassasiyetle durmalı

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, çocukların okullarda seçmeli Kur'an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer derslerini tercih etmeleri yönünde velilere çağrıda bulundu.

Ortaokul ve liselerde seçmeli ders olan Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in (sav) hayatı ve temel dini bilgiler derslerini tercih tarihi 24 Şubat 2017 Cuma günü son buluyor. Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, velilerin, çocuklarını bu dersleri seçmeye teşvik etmesi gerektiğini belirtti.

Müslüman bir ülkede herkesin çocuklarını Müslüman'ca yetiştirmesi gerektiğini ifade eden Erhan, her insanın Kur'an'ı kendi başına öğrenemeyeceği için eğitim hayatının herhangi bir yerinde bu dersi almasının önem arz ettiğini söyledi.

Öğretmenler ve yöneticilerin İslam'ı öğretmek, sevdirmek ve hayat rehberi edinmeyi sağlamak için çaba sarf etmesi gerektiğine belirten Erhan, "İlk emri ‘oku’ olan bir dinin mensupları olarak 7'den 70'e daima okumakla emrolunduğumuzu bilmemiz gerekir. Hiç şüphesiz Yüce Rabbimizin ilk emri ‘oku’ olunca, bizlerin de okuyup, anlayıp o anladıklarımızı ve okuduklarımızı yaşamımıza geçirmemiz bizim için elzemdir. Hele hele bir Mü’min ve Müslüman için en önemli görev ve vazifelerden bir tanesidir. Hiç şüphesiz geleceğimiz ve istikbalimiz olan evlatlarımızı maddi ve manevi anlamda tam olarak teçhizatlı yetiştirebilmek için milli ve manevi duygularla mücehhez hale getirmemiz gerekir." dedi.

Çocukların din, ahlak ve değerler dünyasından kopmaması adına seçmeli dersleri tercih etmeleri hususunda teşvik edilmesi gerektiğini belirten Erhan, "Özellikle çocuk yaşta öğrenilen bilgilerin adeta taş üzerine yazılan yazılar gibi hiç hayatından çıkmayacağının gerçeğini unutmamamız gerekiyor. Büyük yaşta öğrenilenlerin de su yüzüne yazılan yazılar gibi yok olabileceğini de bilmemiz gerekir. Evlatlarımıza seçmeli Kur'an-ı Kerim, Dini Bilgiler, Temel Dini Bilgiler ve Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) hayatının aktarıldığı Siyer-i Nebi derslerini seçmek ve seçtirmek için çaba göstermek her velinin, yöneticinin, öğretmenin ve Müslüman'ım diyen her ferdin başta gelen görev ve vazifeleri arasındadır." diye konuştu.

Seçmeli derslerin, öğrencilerin kendi inanç sistemlerini tanımaları ve diğer dinler konusunda yeteri kadar bilgi edinmeleri açısından önemli olduğunu söyleyen Erhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiç şüphesiz Müslüman bir toplumda yaşadığımızı ve Müslüman olduğumuzu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Müslümanlığın kitabı, ilahi kitabımız, inandığımız ve inancımızı öğrenmiş olduğumuz kitabı herkesin evinde birey olarak okutması bir takım sıkıntılar ve güçlükler doğurabilir. Dolayısıyla herkes bunu öğretemeyebilir ama okullarda böyle bir imkân bizler için varken, böyle bir imkân hazırlanmışken bizlerin o ilahi bilgileri, o ilahi kaynaktan öğrenmemiz gerekiyor."

"Hz. Muhammed rol model olarak bu ümmete gönderilmiştir"           

Öğrencilerin Hz. Muhammed'in hayatını öğrenerek kendilerine rol model yapması gerektiğinin altını çizen Erhan, "Peygamber Efendimizin (sav) hayatını, yani O'nun siyer-i nebisini bir kronolojik bilgiler çerçevesi içerisinden çıkarıp, O'nun rol model olarak bu ümmete gönderilmiş olduğu gerçeğini; rehberimiz, önderimiz, örneğimiz ve örnekliğini de hayatımıza aktarma biçimi de okullarımızdan öğrenmemiz gerekiyor. Bizim evlatlarımıza verebileceğimiz, aşılayabileceğimiz, aktarabileceğimiz önemli hususların başında yer alır." dedi.

Seçmeli dersleri dikkate alan öğrencilerin ileride kendilerine faydalı ve yararlı bilgileri elde edeceklerini vurgulayan Erhan, "Dünyayı iyi okuyabilmek, dünyadan haberdar olabilmek ve dünyada yaşayan dinler hakkında bilgi sahibi olabilmek dolayısıyla insanların inanç yapısını öğrenebilmek de temel dini bilgiler çerçevesinde okutulacak olan derslerdir. Yine çocuklarımızın da onları öğrenmesi gerekiyor. Bizler okullarımızda bu dersleri seçtiğimiz zaman özellikle 5'nci ve 9'ncu sınıfa geçen öğrencilerimiz bunları seçtikleri zaman hakikaten ileride kendilerine faydalı ve yararlı bilgileri elde etmiş olacaklardır. Bizler veliler olarak bunların üzerinde çok sıkı bir şekilde durmazsak hakikaten cismi bizimle beraber ama kalbi, ruhu ve manevi dünyası kaybetmiş gençlerle ilerde nesillerle beraber oluruz. Bu da bizim için ayrıca bir yıkılıştır." ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler