Yangından Korunma Haftasında, Tatbikat Ve Yangın Söndürme Eğitimleri

Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yeni araç ve personel sayısını artırarak, ulaştığı personel, teknik ve araç donanımı ile son dönemlerde yangınlara müdahale başarısı ile dikkat çekiyor.

Bir yandan kentte meydana gelen yangınlara zamanında ve etkili müdahale başarısı gösteren Belediye İtfaiye ekipleri, bir yandan da kentteki önemli kurum ve kuruluşlara, faaliyet alalarında meydana gelebilecek olası yangınlara karşı tedbir ve müdahale yöntemleri ile ilgili tatbikatlı eğitim veriyor.

25 Eylül ile 1 Ekim Arası Yangından Korunma Haftası nedeniyle, İlimiz Batman Orman İşletme Müdürlüğünde bünyesinde yangınla mücadele görevi üstlenen arazöz operatörleri ile yangın işçilerine yangın söndürme, yangından kurtarma ve koruma eğitimi verildi. Bu amaca yönelik olarak bir plan dahilinde Orman Müdürlüğü sahasında İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimizin denetiminde orman yangını tatbikatı gerçekleştirildi.

İnsanlarda, yangınlara karşı bilinç düzeyini yükseltme eğitim çalışmaları gerçekleştiren Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, bunun yanı sıra talep üzerine Batman’daki özel kurum ve kuruluşlarla birlikte yangından korunma önlem ve tedbirleri ile ilgili eğitim amaçlı tatbikatlar gerçekleştirdi ve bunun süreklileştirileceğini açıkladı  

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY yangınla mücadele çalışmalarının ve önleme faaliyetlerinin aralıksız sürdürüleceğini belirtirken ‘’Yangından Korunma Haftası’’ nedeniyle de fedakârca çalışan bütün itfaiye çalışanlarının haftasını kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler