Yeni Hasankeyf TRT GAP radyosunda

Yeni Hasankeyf TRT GAP radyosunda

Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, canlı yayın konuğu olduğu TRT GAP Radyosunda, yeni Hasankeyf’i tanıtarak, geleceği ile ilgili ipuçları verdi.
Programda yer alan, turizm için yenilikçi ve önemli çalışmalara imza atan GATOB (Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otelciler Birliği) Başkanı Hüseyin Aslan ise, yeni Hasankeyf’in akıbeti hakkında önemli noktalara değindi. Aslan, “Hasankeyf'te yeni yerleşim alanı hakkında çıkan asılsız söylemleri yerinde inceledim ve gördüm ki kimse, Hasankeyf’in yeni hali ile 2 yıl sonrasında Dünya Turizminin yıldızı olacağını öngöremiyor. Bu bölge yeni projesiyle dünyaya göz kırpıyor. Tarihi eserleri yerinden taşıyarak Kültür Park'a taşıma çalışmalarıyla ve sosyal alanların hayata geçmesiyle bölge turizmi canlanacak. Hasankeyf'teki tarihi eserler Yeni Hasankeyf yerleşim alanında belirlenen “Kültür Parka” parçalı veya Zeynel Bey gibi bütünsel olarak taşınacak. Taşınmayan eserler ise yerinde korunacak. Yeni proje ile yeni yerleşim çevresinde; su sporlarının yapılabileceği butik otellerin, restoranların ve turizm işletmelerinin kurulacak olması hepimizi heyecanlandırıyor. Bu çalışmalar Hasankeyf için gelecek vaad ediyor. Turizm ve Kültür açısından bir kaç sene içerisinde Hasankeyf'e geldiğinizde belki tekne ile gezeceksiniz, marinaya ineceksiniz, marinadan tarihi çarşıyı veya bütün taşınan tarihi eserleri gezeceksiniz, kıyıda yemek yiyeceksiniz, orada bir butik otelde kalacaksınız sonra doğa yürüyüşleri, bisiklet turları belki de alternatif turizm çeşidi içinde bulunan ata bineceksiniz. Böyle bir proje nerede var? Bu projeye imza atan devlet büyüklerimize bölge halkı adına teşekkür ediyorum. Hayal gibi bir proje ile Hasankeyf yeniden canlandırılıyor” dedi.
 
 Hasankeyf Kaymakamı Baygüven’in bilgi olarak çok birikimli ve özellikle yeni vizyon Hasankeyf projesinin gerçekleşmesinin önemli bir unsuru olduğunu belirten Aslan, “Hasankeyf’in tanıtımının yanında Batman’ın da tanıtımı ve turizmin geliştirilmesi için yapılan projelere her türlü desteği sağladığından ötürü Batman valisinin de bizler için bir şans olduğunu düşünüyorum. Vali  Ahmet Deniz’den sonra Batman’a huzur ve güven geldi bunlarla beraber ekonomik refah yükseldi, kültür turları geldi, turizm gelişti 19 valinin yapamadığını vali Ahmet Deniz yaptı. Bölge turizmcileri adına vali beye ve kaymakam beye teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler