Yeniden Refah'tan Üniversite Alımlarına Tepki

Yeniden Refah'tan Üniversite Alımlarına Tepki

Yeniden Refah'tan Üniversite Alımlarına Tepki
Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanlığı, ısmarlama kadroların Aydın Durmuş döneminde yandaşlara peşkeş çekildiğini iddaa ederek tepki gösterdi.
Yeniden Refah Partisi, Aydın Durmuş döneminde üniversitede yapılan son alımların adalet, liyakat ve hakikatten uzak olduğunu belirterek alımların yeni yönetim döneminde iptal edilerek tekrar alımların alınması çağrısında bulundu.
Yeniden Refah Partisi'nden yapılan yazılı açıklamanın devamında şunları söyledi: "Batman Üniversitesi, öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alımlarında yine şaşırtmadı. Kişiye özel açılan kadrolar, sözde sınav sonucu yapılan haksızlıklar ve işin ehli olmayan göstermelik komisyonlar tarafından yapılan seçimler. 
Ales puanı, lisans ortalaması ve yabancı dil puanı gibi değerlendirmeler sonucu torpilin fazla etki edemediği ön değerlendirme sonuçlarında ilk sıralarda yer alan adaylar, torpilin devreye girdiği sınav ve değerlendirme aşamasında geri sıralara düşmüştür. Geri sıralarda yer alan adaylar ise yüksek puanlarla ilk sıraya yerleştirilerek kazandırılmıştır." denildi.
 
Yeniden Refah Partisi Yapılan Haksızlığı Madde Madde Sıraladı
 
"Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği Bölümüne alınacak araştırma görevlisi seçiminde 1. sırada olan ve yüksek lisans ve doktorası beden eğitimi bölümünde olan aday yerine 7. Sırada olan Selçuk Üniversitesi mezunu, yüksek lisans ve doktorası antrenörlük olan adayın alınmasında BESYO Müdürünün Konyalı ve Selçuk Üniversitesi mezunu olması ne ölçüde etkili olmuştur.
Müdürü Elazığlı olan Teknik Bilimler MYO Kuyumculuk ve takı tasarımı bölümüne yine Selçuk Üniversitesi mezunu aday gerilerden gelerek diğer adayların 8, 15, 21, 23, 30, 37 aldığı sınavda 90 puan alarak 1. Sıraya yerleşmiştir.
Rektörün Elazığ ve Fırat Üniversitesi ile olan kuvvetli bağı bilinmektedir. Fırat Üniversitesinden öğrencisini ÖSYM'nin sorumlusu yapmış birçok görev vermiş, eşini adrese teslim ilanla öğrencisi olmayan tavukçuluk bölümüne öğretim görevlisi yapmış, son olarak da Beşiri MYO’nun müdürü yapmıştır. 
Beşiri MYO ya alınan 2 ayrı öğretim görevlisi alımında da yine ilk sıradaki adaylar elenmiş Fırat Üniversitesi mezunu adaylar sınavdan yüksek puan verilerek kazanan ilan edilmiştir.
Müdürü Elazığlı olan Teknik Bilimler MYO Motorlu Araçlar Bölümü için sınava giren 8 kişiden 7. Sırada olan Fırat Üniversitesi mezunu aday sınavda verilen yüksek puan ile kıl payı 1. Olarak kazanmıştır.
Hemşirelik Bölümü öğretim görevlisinin kazananı da yine geriden gelip sınavda yüksek puan alarak kıl payı 1. Olan Fırat Üniversitesi mezunu aday olmuştur.
Bilgisayar Mühendisliği bölümüne de alınacak 2 kişi için 3 kişinin sınava girmesi uygun görülmüş. 1. Sıradaki aday kazanamamış 3. Sıradaki Fırat Üniversitesi mezunu aday sınav sonrası değerlendirme ile kıl payı ile kazanmıştır.
Rektörlük Merkezi Laboratuvar bünyesine alınacak öğretim görevlisi için kişiye özel verilen ilana 2 başvuru yapılmış 1 başvuru reddedilmiş ve başvurusu kabul edilen tek aday kazanmıştır.
Genel itibari ile bakıldığında Fırat Üniversitesi ile ilişkili olan adayların çoğunun kazandığı ya da kazandırıldığı görülmektedir. Selçuk Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi ile ilişkili adayların da en son sıralardan gelip komisyonun değerlendirmesi sonrasında 1. Olduğu da görülmektedir.
Torpilsiz sıralamada 1. Sırada olan adaylardan komisyon değerlendirmeleri sonrasında sadece 2-3 aday 1. liğini koruyabilmiştir. Geriye kalan tüm seçimlerde sonraki sıralarda yer alan adaylar ön sıralara geçmiştir. 
Belirlenen komisyonların kazanan adaylarla ve adayların mezun olduğu üniversiteleri ile ilişkileri, komisyonların göstermelik olduğu son sözü rektöre yakın 3-4 kişinin söylediği iddiaları, değerlendirme yapan komisyonların alınacak alanla ilgisiz olmaları ve ön değerlendirme ile son sonuçların arasında komisyon değerlendirmesi sonrasında çok büyük farklar oluşması alımların güvenilirliğini kaybetmesine neden olmaktadır." dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler