
KARNINDAKİ ŞEKİL BOZUKLUĞUNDAN BİR GÜNDE KURTULDU
OBEZ VE DİYABETİK HASTASI KADININ KARNINDA OLUŞAN DEV FITIK KAPALI AMELİYATLA TEDAVİ EDİLDİ
Eski ameliyat yerinde dev fıtık gelişen obez ve şeker hastası kadın, kapalı yolla yapılan ameliyatla karnındaki şekil bozukluğundan bir günde kurtuldu.
Batman'da yaşayan Ayten İpek (49)'in iki yıl önce geçirdiği açık apandisit ameliyatı sonrası gelişen 20X25 santimlik ameliyat fıtığı, özel bir hastanede yapılan kapalı yöntem ameliyatı ile başarılı bir şekilde tedavi edildi. İki yıl önce açık yöntemle apandisit ameliyatı olan Ayten İpek isimli hasta, geçirdiği açık ameliyattan birkaç ay sonra ameliyat yerinde şişlik fark ettiğini ve bu şişliğin giderek büyüdüğünü ifade etti. İpek, yürüdüğünde, merdiven çıktığında, öksürdüğünde ve ıkındığında karnının sağ yarısında beliren bu şişliğin zamanla giderek büyüdüğünü ve 25 santime ulaştığını söyledi. Başvurduğu diğer sağlık merkezlerinde obez ve diyabetik hastası olduğu için ameliyat yapılmak istenmediğini ve devamlı ağrı kesici ilaçlarla tedavi edilmeye çalışıldığını belirten hasta, son zamanlarda neredeyse karnının yarısının buraya toplandığını, karnının şeklinin bozulduğunu, oluşan şişliğin sertleşmeye başladığını ve zaman zaman bulantı kusma gibi şikayetlerinin eklendiğini, son bir aydır doğru dürüst tuvalete de çıkamadığını ifade etti.
Tavsiye üzerine Batman'da bir özel hastaneye başvurduğunu dile getiren Ayten İpek, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tahir Atun tarafından yapılan kısa bir değerlendirme sonrası hastaneye yatırıldığını, önce şekerinin düşürüldüğünü ertesi gün de ameliyatının gerçekleştirildiğini söyledi. İpek, karnındaki fıtıktan ve şekil bozukluğundan kurtulduğunu belirterek "Ameliyattan dört saat sonra yemeğimi yedim, ağrım diğer ameliyatlarıma göre az oldu. Ameliyat izim ise görünmüyor. Bu bizim için bir nimet, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Bu tür ameliyatların üst düzey merkezlerde gerçekleştirildiğini belirten Op. Dr. Tahir Atun, “Artık bu tür ameliyat için halkımızın büyükşehirlere gitmesine, maddi ve manevi sıkıntı çekmesine gerek yok. Gayet rahat ve konforlu bir şekilde hastanemizde bu tür ameliyatları gerçekleştiriyoruz. Burada bir başka önemli husus da kapalı ameliyat olmanın ne kadar önemli olduğudur. Hastamız eğer apandisit ameliyatını açık değil de kapalı olsaydı bu durumu yaşamayacaktı. Bu da son derece önemli bir husustur” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 02‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 0352 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 04TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 05BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 06AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
- 07KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08“KÜRTÇE ÖĞRETMEN KADROSU NEDEN SADECE 6”
- 09PETROLSPOR’DA UMUTLAR PLAY-OFF'A KALDI
- 10EMEK “İŞSİZLİK AZALACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK”
- 11Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 12BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 132 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 14REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 15BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
Henüz Yorum yok