40 ÖĞRENCİYE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ
Batman Üniversitesi, Türkiye’nin siber güvenlik altyapısını güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir eğitim programı başlattı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi iş birliğiyle yürütülen Siber Vatan Programı, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile yapılan protokol çerçevesinde uygulanıyor. Program kapsamında 40 öğrenciye, 18 ay sürecek yoğun bir eğitim verilecek.
40 ÖĞRENCİYE SİBER EĞİTİMİ
Eğitimde katılımcılar, sızma testi, adli analiz, zararlı yazılım analizi, tersine mühendislik ve web güvenliği gibi kritik konularda uzmanlaşacak. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye’nin siber güvenlik alanında yetişmiş insan kaynağı ihtiyacına dikkat çekerek, programın bu alanda kalifiye uzmanlar yetiştireceğini vurguladı. Rektör Demir “Yerli ve milli kaynaklarla yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin, eğitim sonunda ülkemizin önemli kurumlarında görev alarak dijital savunma gücüne katkı sunacaklarına inanıyorum” dedi.
ÖĞRENCİLERE SAVUNMA SANAYİİ VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM ALANINDA STAJ FIRSATI
DİKA Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kadir Öz, programın gençleri stratejik bir meslek sahibi yapmasının yanı sıra nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacağını ifade etti. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından desteklenen projelerde staj yapma fırsatı bulacak. Programa katılmaya hak kazanan öğrenciler, yoğun bir eleme sürecini geçerek ilk 40’a girdi. Öğrenciler, Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak ve bu alanda uzmanlaşmak için programa büyük bir heyecanla katıldıklarını dile getirdi.
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EMNİYET’TEN ÇEVRE YOLU’NDA GECE DENETİMİ
- 02ARGUNAĞA , “BATMAN İÇİN DEPREM ÖNLEMLERİ ERTELENMEMELİ”
- 03KUYUMCU SOYGUNUNU YAPAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI
- 04Batman’da kuyumcu soygunu : Maskeli şahıslar altınlarla kaçtı
- 05TİCARET BORSASI ULUSLARARASI FORUMDA BATMAN’I TEMSİL ETTİ
- 06SANAT ETKİNLİKLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
- 07RAMAZAN ÖNCESİ MARKETLERE SIKI DENETİM
- 08VALİ CANALP “YATIRIM YAPMAK İSTEYENE KAPIMIZ AÇIK”
- 09İL BAŞKANI YILMAZ “TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİRİCİ BİR SİYASETE VE DEVA İKTİDARINA İHTİYACI VAR”
- 10CEMAL KAYA’DAN KRİTİK ELAZIĞSPOR MAÇI ÖNCESİ TARAFTARA DAVET
- 11BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARI AZALDI
- 127 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 13“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 14POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 15UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI




Henüz Yorum yok