ABD GÖZ BANKASINDAN GELEN KORNEA İLE IRAKLI HASTANIN GÖZÜ AÇILDI
ABD GÖZ BANKASINDAN GELEN KORNEA İLE IRAKLI HASTANIN GÖZÜ AÇILDI
Özel Batman Dünya Hastanesinde hizmet vermekte olan Op. Dr. Yalçın İşcan, 2019 yılında başlatmış olduğu kornea nakli hizmetine yeni bir boyut kazandırdı. Batman'da kornea naklini ilk kez yapmış olmakla takdir toplayan Dr. İşcan, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu olmayan hastalar için son derece yüz güldürücü bir hizmete imza attı.
Yasal Mevzuat gereği T.C vatandaşlarından alınan kornealar sadece T.C. uyruklu vatandaşlarımıza nakledilebilmektedir. Yabancı uyruklu hastalara ise ancak sağlık turizmi belgesi olan ve aynı zamanda kornea nakli izinleri olan hastaneler özel izin alarak ve yurt dışından kornea getirterek bu hizmeti sunabilmektedir. Bu izinleri almak ve yabancı uyruklu hastalara da umut olmak için Tıbbi Direktör Dr. Tuncer Toklu ve Göz Kliniği Sorumlusu Dr. Yalçın İşcan uzun uğraşlar neticesinde T.C. Sağlık Bakanlığından Amerika ve Avrupa Göz Bankalarından kornea getirtme ve kullanma ruhsatını alarak, Amerika Kornea Bankasından soğuk zincir koşullarında gelen korneayı doğuştan gözleri hiç görmeyen 15 yaşındaki Iraklı hastasına nakil gerçekleştirildi. Başarılı nakil sonrasında hastanın görmesi sağlandı.
Artık uyruğu ne olursa olsun kliniğimize başvuran hastalarımıza bu hizmeti verebilecek olmaktan ötürü çok mutlu olduğunu belirten Dr. İşcan, “Gözleri görmeyen bir insanın görmeye başlaması mesleğimin tabiri caizse mucizevi yönü, hastalarımın adeta yeniden doğmuş gibi hissetmesi beni son derece duygulandırıyor, bu mutlulukta payım olmasından dolayı işimi çok seviyorum”, dedi.
İşcan, bu işte hiçbir desteğini esirgemeyen Özel Batman Dünya Hastanesi Yönetimine ve Batman Sağlık Müdürlüğüne müteşekkir olduğunu ifade etti.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM ARAZİLERİNDE HOBİ BAHÇESİ DEVRİ BİTTİ
- 02SASON BALINDA HEDEF BÜYÜME VE KALİTE
- 03İHH’DEN 61 ÜLKEYE UZANAN KURBAN ORGANİZASYONU
- 04İL BAŞKANI ÇETİN; “UYUM İÇİNDE HİZMET ÖNCELİĞİMİZ”
- 05BELEDİYEDEN YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 06“ÇİFTÇİ VE ESNAF ALARM VERİYOR”
- 07FİNANS EVİ BASKINI : 4 KİŞİ TUTUKLANDI
- 08YENİ YATIRIM VE PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ
- 09“ADALETİN İZİNİ SÜRECEĞİZ”
- 10TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 11KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 12“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 13ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 14BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 15İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI




Henüz Yorum yok