16 YAŞINDAKİ DEV GUATIRI OLAN HASTA HAYATA YENİDEN DÖNDÜ.
Özel Batman Dünya Hastanesi acil servisine dev multinodüler guatara bağlı solunum arresti sonucu entübe şekilde sevkli gelen 16 yaşındaki Sultan UÇAR isimli hasta Özel Batman Dünya Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh HAKSEVEN tarafından yapılan ilk değerlendirmeler ve hazırlıklar sonrası yoğun bakıma alınan hastanın tiroid parankimindeki dev nodüllerin soluk borusuna (trakea) bası yaptığı ve ileri derecede daralttığı görüldü.
Hasta tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra aynı gün içerisinde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh HAKSEVEN tarafından ameliyata alındı. İki saat süren başarılı bir operasyon sonrası hastanın solunumunun dramatik bir şekilde düzeldiği ve makinadan ayrıldığı görüldü. Ameliyat sonrasında 24 saat süren takip sonrası ambulans ile makinaya bağlı olarak gelen hasta yürüyerek ve yüzünde tebessüm ile taburcu edildi.
Özel Batman Dünya Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh HAKSEVEN hastanın ailesinde de olduğu gibi tiroid hastalıkları toplumumuzda yaygın olarak görülmekte olduğunu özellikle genç hastalarda, erkek hastalarda ve yaşlı hastalarda troid kanseri ihtimali artmakta olduğunu, 21.yüzyılın getirdiği tüm imkanları ile hastaları değerlendirip gerekli tedavileri planladıklarını belirtti.
Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Musluh HAKSEVEN hastalara sağlık problemlerini ertelenmemesi gerektiği konusunda çağrıda bulundu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor
- 02VALİ CANALP: BATMAN HER ALANDA BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ
- 03BATMAN GELECEĞE UMUTLA YÜRÜYOR
- 04TRAFİK POLİSLERİNE BAŞARI BELGESİ
- 05ÖZEL ÖĞRENCİLERE MORAL ETKİNLİĞİ
- 06ÇETİN'DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ZİYARET
- 07MÜSİAD Batman Van Zirvesinde
- 08TÜZÜN'DEN 16 MAYIS KUTLAMASI
- 09101 YAŞINDAKİ HACI MİRZA DEMİR BURSA’DA VEFAT ETTİ
- 10BATMAN'DA YILDIRIM ÇARPAN KİŞİ AĞIR YARALANDI
- 11Batman’da 830 ibadethane temizleniyor
- 12UMRE ÖDÜLLÜ BÜYÜK BAŞARI
- 13OKUL VE PARKLARA YENİ OYUN GRUPLARI
- 14KABLO HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ!
- 15SAFRAN KADIN KOROSU'NDAN BAHAR KONSERİ




Henüz Yorum yok