“Biz köprü olacağız siz geçeceksiniz”
3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Batman Belediyesi tarafından bir program düzenlendi. Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’un da katıldığı programa, çok sayıda engelli vatandaş da katıldı.
Programda bir konuşma yapan Aksoy; vakit kaybetmeden, hızlı bir şekilde toplumun bütün kesimlerine, konunun bütün davalarıyla bu sorunları masaya yatırılması, gerekli tespit ve sıkıntıların ortaya konması ve herkesin üzerine düşeni de en etkili şekilde yapması gerektiğini vurguladı.
Aksoy, "Engellilerin toplumun farklı bir grubu olduğu gerçeği az gelişmiş toplumların sosyal gerçeğidir. Bugün gelişmiş ülkelerde engelli kavramı belki de yoktur. Çünkü hiç kimse engelliyi pozisyonuyla, işiyle farklı görmüyor. Biz sol elimizi sağ elimizden, sol gözümüzü sağ gözümüzden farklı görüyor muyuz? Ama kabul etsek de etmesek de Türkiye’de bu farklılık var. Gerek toplumsal zemin üzerinde ve gerekse de sorunlar zemininde ne yazık ki olması gereken düzeyin çok uzağındayız." ifadelerini kullandı.
Kültür merkezindeki salonlardan engellilerin de yararlanabileceğini vurgulayan Aksoy, "Artık engelli kardeşlerimizi yaşamın her alanına alalım. Şehirdeki engellilerin sinyalizasyon uyarılması ile ilgili 400 bin TL’lik bir bütçemiz var. Çalışmalarımız devam ediyor ve bu örnekleri çoğaltacağız. Eminim ki bizlerin düşünemediği sizlerin çok talepleri vardır. Bir tekstil atölyesi çalışmamız var. Bunları planlayıp çoğaltacağız. Bunları elimizdeki imkânlar doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Bunu da hep birlikte yapacağız. Oturacağız, düşüneceğiz, planlayacağız. Başka ülkelerde başka insanlar nasıl yapıyorsa biz de öyle yapacağız. Biz köprü olacağız siz geçeceksiniz” dedi.
Programın sonunda engellilere kırmızı karanfil dağıtıldı
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 05 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 02İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 03PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 04BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 05AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 06KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU
- 07BAYRAMIN GÖRÜNMEYEN YÜKÜ: 3 GÜNDE 1450 TON ÇÖP TOPLANDI
- 08Batman’da Trafik Kontrol Merkezi Kuruldu
- 09EKREM TÜZÜN ÖNDERLİĞİNDE BAYRAM ZİYARETLERİ
- 10BAYRAMDA ANLAMLI ZİYARETLER
- 11HEYELAN SONRASI YOLLAR HIZLA AÇILIYOR
- 12“SU KRİZİ KAPIDA, ACİL ÖNLEM ŞART”
- 13“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 14BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 15BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ




Henüz Yorum yok