İslam coğrafyasında yaşanan katliamlar kınandı
Filistin, Afganistan ve Suriye'de yaşanan son katliamlara tepki gösteren Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, yaptığı basın açıklamasıyla zalimleri lanetledi.
Dünya üzerinde son yıllarda nerede bir Müslüman topluluk varsa orada kan, gözyaşı, acı ve ölümler gün geçtikçe artığına dikkat çekilen açıklamada, "Küresel emperyalist güçler ve onların işbirlikçileri masum insanların kanını akıtmaya doymamaktadırlar. Dünyanın bir ucunda bir kuş için ortalığı ayağa kaldıran sözde bu insancıllar ürettikleri silahlarla her gün onlarca masum Müslüman’ın kanının döküldüğü olaylara sağır dilsiz kalmaya devam etmektedir." denildi.
Filistin'de sivil silahsız insanların yaptığı yürüyüş sırasında siyonistlerin ateş açıldığına değinen açıklamada, "Son bir ay içinde önce Filistin’de meşru toraklarını geri isteyen silahsız Filistinlileri, 'Geri Dönüş' adını verdikleri yürüyüş sırasında zalimce üzerlerine ateş açarak şehit etmekten imtina etmeyen Siyonist rejimin vahşi askerleri yılardır süregelen zulümlerine bir yenisini daha eklemiştir." ifade edildi.
Yıllardır Afganistan'da ABD'nin binlerce sivili katlettiğine değinen açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: "Sözde düzen sağlama! adına 15 yıldan uzun süredir Afganistan’a yerleşen ABD bu yıllar içinde binlerce sivili gözünü kırpmadan öldürmekten imtina etmemiş, bir camide Hafızlık Mezuniyet töreni için toplanmış çocukların üzerine zalim kinini yağdırmış ve 100 hafız çocuğu şehid etmiştir."
Son olarak 7 yıldır savaşın devam ettiği ve işgalci emperyalistlerin oyun alanı haline gelen Suriye'deki katliamlara değine açıklamada, "Esed rejimi abluka altında tutuğu Doğu Guta’nın Duma bölgesine daha öncede sayısız defa kullanmaktan imtina etmediği kimyasal bombalarla saldırmış ve çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 100’e yakın sivil Müslüman hayatını kaybetmiştir.
Beşşar Esed rejiminin Suriye'de iç savaşın başlamasından buna yana 214, Han Şeyhun katliamından sonra da 11 kez kimyasal silah saldırısı düzenlemiştir. Ancak bütün bu saldırılar karşısında bütün dünya ağız birliği etmişçesine suskunluğu ve görmezliği tercih etmektedir." şeklinde belirtildi.
Zalim yönetimler ve işgalci güçler bu zımni destekten güç alarak her gün yeni bir zulme imza, atmakta olduğuna işaret edilen açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:
"Bizler kimseden medet ummuyoruz. Biliyoruz ki zalim adalet veremez. Ancak Müslüman milletler olarak artık bu gidişe dur demeliyiz. Emperyalist güçlerin elinde oyuncağa dönmüş sözde BM vb. kuruluşlar adalet değil ancak kan ve gözyaşının artmasına destek olmaktadırlar. Dünyayı kana bulayan emperyalist vahşetleri hangi ülkeden geldiğine bakmaksızın reddediyoruz. Duma’da kimyasal katliam düzenleyen Esed ve destekçisi ülkeleri, Afganistan'da sivilleri gözünü kırpmadan bombalarla öldüren ABD ve onun işbirlikçilerini, Filistin'de yıllardır devam eden işgalci İsrail rejimini ve sessiz kalarak katliamları onaylayan uluslararası toplumu şiddetle kınıyor, tüm bu saldırılarda katledilen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, mazlumlara direnişi bileyen bir sabır diliyoruz. Allah’ın laneti zalimlerin üzerine olsun."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“PETROLÜN BAŞKENTİ BATMAN, YATIRIMIN DA MERKEZİ OLACAK”
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIN GÜCÜ BATMAN’IN GÜCÜDÜR”
- 03MAHALLE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
- 04İL BAŞKANI ÇETİN “GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
- 05500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ
- 06TURGUT ÖZAL BULVARI’NDA AĞAÇ DİKİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 07İhsan Taş “Ajda Pekkan ile Bir Projede Çalışmayı Çok İsterim”
- 08TUNCELİ VALİSİ AYGÖL, VALİ CANALP’İ ZİYARET ETTİ
- 09FESTİVALLER SERİSİ DEVAM EDİYOR
- 10“TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINDA”
- 11RAMANLI’DAN GENÇLERİN BİLİNÇLİ OLMASINA VURGU
- 12KAYIP YAKINLARI, BORAN İÇİN BULUŞTU
- 13ANAVATAN PARTİSİ’NDEN BATMAN’A TEŞEKKÜR MESAJI
- 14Batman İş Dünyası Berlin’de temsil edildi
- 15Kardelen mahallesindeki yangında 1 kişi hayatını kaybetti




Henüz Yorum yok